Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī

Eva Lanka

2020. gada 18. aprīlis 12:06

199

Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu daiviņas ir lieliska un veselīgāka alternatīva eļļā vārītiem frī kartupeļiem. Garšīgas gan kā piedeva salātiem vai gaļai, gan arī ēdot tāpat vien kopā ar kādu auksto mērci.

Kopš dienas, kad pamēģināju tās mājās pagatavot, visa ģimene esam tās iecienījuši. Pagatavošanas gaita ir pavisam vienkārša – nepieciešami tikai vienāda izmēra (vislabāk jau vidēji lieli) kartupeļi, olīveļļa un garšvielas. Kartupeļus nomizo un sagriež vienāda izmēra garenās daiviņās. Liek bļodā un aplej ar aukstu ūdeni, atstāj vēsā vietā uz vismaz stundu. Šāds gatavošanas solis ir nepieciešams, lai no kartupeļiem atdalītos ciete un cepoties ārpuse būtu kraukšķīga un vidus mīksts.

Pēc tam kārtīgi ar virtuves dvieli nosusina. Lielā bļodā ielej nedaudz olīveļļas, pieber klāt sāli, maltos melnos piparus, timiānu un sarkanās paprikas pulveri. Te jāteic, ka derēs jebkādas garšvielas pēc katra gaumes. Tomēr iesaku pamēģināt ar timiānu un sarkanās paprikas pulveri – šīs garšvielas ļoti draudzējas ar kartupeļiem. Garšvielu maisījumu samaisa, klāt kārtīgi iemaisa kartupeļu daiviņas un atstāj uz kādu pusstundu ievilkties. Pa to laiku sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C grādiem. Ja ir, var izmantot režīmu ar ventilatoru. Kartupeļus kārto uz cepamās plates tā, lai tie nebūtu viens virs otra. Cep zeltaini brūnus.

Kategorijas