Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šovakar 7. Nakts sēņošanas čempionāts

Agita Auziņa

2009. gada 4. septembris 11:07

416

Šodien, 4.septembrī Pasaules Dabas Fonds rīko labdarības pasākumu – 7. Nakts sēņošanas čempionātu. Nakts sēņošanas čempionātā šobrīd pieteikušās vairāk nekā 25 komandas, kas šovakar pēc pulksten . 20.00 pulcēsies startam Salacgrīvas puses mežā.

Labdarības pasākums, kas plašākai sabiedrībai norisinās jau ceturto gadu, pulcē esošos un topošos Pasaules Dabas Fonda draugus un atbalstītājus, kas lukturīšiem mirdzot, pašu darinātos kostīmos reizi gadā dodas iezīmētā sēņu poligonā, lai izbaudītu mežu naktī. Kaut arī nosaukums „čempionāts” vedina domāt par nopietnām sacensībām ar sēņu svēršanu un mērīšanu, tā tomēr nav, jo pasākuma galvenais mērķis ir sajust un izbaudīt dabas – un jo īpaši meža – burvību naktī, būt kopā un sniegt savu atbalstu dabas aizsardzībā, informē Pasaules Dabas Fonda komunikācijas vadītāja Dārta Treija.

Lai piedalītos pasākumā, nepieciešams iegādāties sēņošanas licenci. Līdzekļi, kas tiek iegūti no dalībnieku iegādātajām sēņošanas licencēm un pasākuma laikā savāktajiem ziedojumiem, tiek veltīti Pasaules Dabas Fonda darbam Latvijā – projektiem Baltijas jūras un meža aizsardzībā un lielo savvaļas zālēdāju atgriešanai Latvijas dabā.

Papildinformācija par sēņošanas čempionātu: www.pdf.lv/senes

Kategorijas