Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vedīs garšu ceļojumā apkārt pasaulei no bānīša stacijas Alūksnē

Līga Vīksna

2020. gada 21. aprīlis 09:52

1211

Alūksnes stacijas ēka pašlaik piedzīvo atdzimšanu - uzņēmēji Irita Tīlane - Pakalniņa un Andris Pakalniņš dod otru dzīvi Alūksnes stacijas ēkai un drīzumā tur atvērs burgeru kafejnīcu “TVAIKS x OGLE”, savukārt Alūksnes novada pašvaldība ēkā veic atjaunošanas darbus.

Par pašvaldības finansējumu 61 000 eiro apmērā SIA “Ozolmājas” līdz jūnijam būs pabeiguši ēkas atjaunošanas darbus un ierīkojuši tajā arī labierīcības, kas vēsturiski tur nav bijušas. Ēkā pārvelk elektroinstalāciju, ierīko ūdens un kanalizācijas pieslēgumus, to pieslēdz pilsētas centrālajai siltumapgādes sistēmai. “Mums nebūs smalks restorāns vai vienkārša ēdnīca, bet Alūksnē jauna kultūrvieta, kur visos gadalaikos labi pavadīt laiku,” saka uzņēmēji.

Arī Alūksnes novada pašvaldībā priecājas par uzņēmēju iniciatīvu. “Ļoti labi, ka ēkai uzreiz pēc remonta būs arī pielietojums. Kad gatavojām būvprojektu, idejas par to, kas tur varētu atrasties, bija dažādas, piemēram, amatnieku māja vai kas cits, un skaidrības nebija. Prieks, ka uzņēmēji paši izrādīja interesi un nāca ar savu ideju – tā ir papildu pievienotā vērtība šai ēkai un tās izmantošanai. Ja tūrists būs nokļuvis šajā pilsētas vietā, kas ir attālāk no centra, ļoti jauki, ka varēs iemalkot kafiju vai tēju, cienāties ar burgeriem, uzkodām. Omulīgāk būs arī tiem, kuri atbrauks ar bānīti un uzkavēsies stacijas teritorijā,” saka pašvaldības projektu vadītāja Sanita Adlere.

Esot jaunajā kafejnīcā, varēs doties garšu ceļojumā pa pasauli. Kā uzņēmējiem veicās, piesaistot Eiropas fondu finansējumu ieceres īstenošanai, un kādi labumi būs jaunajā kafejnīcā – plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 21. aprīļa laikraksta numurā.

Kategorijas