Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izveidots blogs par aktuāliem drošības jautājumiem Latvijā

Leta

2020. gada 21. aprīlis 10:27

17

Izveidots projekts "Latvijas drošības blogs", kurā ik nedēļu vēstīs par Latvijas drošībai aktuāliem jautājumiem, aģentūru LETA informēja bloga autors, politologs un drošības eksperts Andis Kudors (JKP).
Viņš norādīja, ka bloga jeb emuāra mērķis ir vairot sabiedrības zināšanas par nacionālo drošību, meklēt labākos risinājumus Latvijas vārīguma mazināšanai, risku prevencijai un draudu novēršanai. Bloga vietnes "latvijasdrosiba.lv" saturs ir sadalīts četrās daļās: "nacionālā drošība", "valsts aizsardzība", "informācijas telpas drošība" un "Krievijas asā vara".

Pēc autora  stāstītā, blogā ir apkopoti arī agrāk publicētie Kudora raksti un intervijas par Krievijas aso varu un informācijas telpas drošību. Viņš atzīmēja, ka tie dod interesentiem ieskatu pētnieciskās domas attīstībā par drošības jautājumiem un oficiālās Krievijas destruktīvo ietekmi uz sabiedriskajiem un politiskajiem procesiem Latvijā vairāku gadu garumā. 

Kudors atklāja, ka informācijas daudzums cilvēkiem liek meklēt ekspertu komentārus, jo nav iespējams katram izpētīt visu interesējošo un nodalīt svarīgo no mazsvarīgā. Blogs "latvijasdrosiba.lv" ar iknedēļas analīzi un komentāriem palīdzēs labāk izprast to, kas ir būtisks Latvijas nacionālās drošības sfērā.

Kudors ir politologs, kurš specializējies Krievijas ārpolitikas un drošības politikas pētniecībā. 2006.gadā viņš kopā ar domubiedriem, bijušajiem kolēģiem no Ārlietu ministrijas, nodibināja domnīcu - Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC), kļūdams par tās izpilddirektoru un pētnieku līdz 2019.gadam. Tāpat Kudors ir vairāku Krievijas ārpolitikas analīzei veltītu publikāciju autors un rakstu krājumu redaktors, lasa lekcijas par Krievijas ārpolitiku Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. 

Kudors kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās no Jaunās konservatīvās partijas saraksta.

Kategorijas