Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kad neticamais kļūst par īstenību! Pēc vairākiem gadiem atrod māsu Jelgavā

Dzīvē notiek arī pavisam negaidīti un laimīgi notikumi. Viens tāds stāsts ar labām beigām ir par četrām māsām, kuras, bērnībā šķirtas, laika gaitā cita citu atradušas. Par māsu Lienīti bija zināms tikai tas, ka viņa bija un maziņa atdota adopcijā. Pēc ilgiem meklējumiem māsas Lienīti atrada, un ģimene nu var satikties un būt kopā.

Tagad visas četras
Nav zināms, kā un kāpēc pirms 42 gadiem no Rīgā dzīvojošas ģimenes tika paņemta divus gadus veca meita Lienīte un nodota adopcijā citā ģimenē. Notikušajā iesaistītie cilvēki ir miruši vai arī tik veci, ka nav jēgas tiem prasīt kādu paskaidrojumu. Bet var jau būt, ka tam arī nav vairs nozīmes - galvenais, šim stāstam beigas ir laimīgas. Kādās lauku mājās Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā pēc gadu desmitiem tikās četras māsas, vienas mātes meitas, kuras iepriekš bija tikai trīs.

Izkaisītas pa Latviju
Vecākā māsa Kristīne Jansone, kuras ceļi pirms sešiem gadiem atveda uz Alūksnes novadu, Ilzeni, stāsta, ka ģimene jau sen centusies sanākt kopā: “Bijām izkaisīti pa visu Latviju. Tad mēs centāmies meklēt cita citu, ko visvairāk darīja manas jaunākās māsas Baiba un Terēze, jo viņas vienīgās dzīvoja ar vecākiem kopā un zināja radurakstus labāk.” Arī vecāki bija lēmuši, ka vajadzētu ģimenei satikties. Vecāki diemžēl nepiedzīvoja to brīdi, kad visas trīs māsas beidzot sanāca kopā.


Vairāk par laimīgo satikšanos lasi laikrakstā "Alūksnes un Malienas Ziņas" 21. aprīļa numurā.





Viņus meklē un gaida


Ar starptautiskā raidījuma “Gaidi mani” starpniecību savus radiniekus, draugus, kuri dzīvo Alūksnes pusē, meklē viņu radi un draugi:

■ savu tēvu Daini Deksni, kurš dzīvojot Alūksnes pusē, meklē meita Kristīne;

■ Ludmilu Hohlovu, Genadija meitu, meklē brālis Aleksandrs;

■ māsīcu Ļubovu Baumani, Nikolaja meitu, un viņas ģimeni meklē brālēns  Aleksandrs;

■ Jāni Puli, Arta dēlu, dzimis 1972. gadā, meklē māte Dzintra Pule. Pēdējais zvans no dēla bija 1999. gada augustā, kad viņš stāstīja, ka strādājot Alūksnes mežos. Pēc tam sakari ar dēlu pazuda;

Ja jums ir zināms, kur varētu atrasties cilvēki, kurus meklē, vai esat kāds no viņiem, lūgums rakstīt vai zvanīt Mārtiņam Ziebergam,
e-pasts: martins.ziebergs@inbox.lv        mobilais tālrunis: 29923833.




Kategorijas