Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dzīve Apes PII “Vāverītē” dežūrgrupas režīmā

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 23. aprīlis 12:21

138

Apes pirmsskolas izglītības iestāde “Vāverīte” no 30.marta ir atsākusi savu darbu dežūrgrupu režīmā. Šobrīd iestādi ikdienā apmeklē 4-5 bērni.
Kā skaidro Apes PII “Vāverīte” vadītāja Iluta Apine: "Šī situācija ir nesusi izmaiņas gan bērnu, gan skolotāju ikdienā. Bērni, kuru vecākiem jāatrodas savās darba vietās, lai nodrošinātu mums pārējiem iedzīvotājiem ikdienas pakalpojumus, nāk uz iestādi un darbojas šeit. Vecākiem, kuri ved bērnus uz bērnudārzu ir jāievēro iestādē noteiktā kārtība bērnu saņemšanai un nodošanai. Atvedot bērnus uz bērnudārzu, vecāki piezvana pie Pasta ielas ārdurvīm un bērnus šeit sagaida skolotāja. Šī kārtība ir ieviesta, lai mazinātu potenciālo saslimšanas risku iestādes darbiniekiem un bērniem un vecāku pārvietošanos pa iestādes telpām. Tāpat vecāki iesniedz apliecinājumu, ka nav bijuši ārzemēs un nav bijusi saskare ar saslimušu personu."

Savukārt bērniem, kuri atrodas mājās, skolotāji reizi nedāļā izsūta mājās paveicamos darbus uz vecāku norādīto saziņas līdzekli e – pastu vai telefonu.

"Ir vecāki, kuri nāk uz bērnudārzu un no īpašās pastkastītes rotaļu laukumā paņem bērniem domātos darbiņus. Līdz nākamajai otrdienai skolotājas gaida atgriezenisko saiti par paveikto darbiņu veidā vai fiksēta darbošanās procesa foto vai video. Pirmais uzdevums  5-6 g. bērniem bija atrast pavasara pārsteigumus, ejot ar vecākiem pastaigā vai pagalmā. Šis bērniem un vecākiem ir licies viegls uzdevums. Savukārt uz Joku dienu – 1.aprīli sasmīdināt savus grupas draugus ar kādu anekdoti vai smieklīgu stāstu izrādījies grūts darbiņš. 3-4 g. bērniem ir jāapgūst  gaismas un ēnas spēles, jāvingrinās skaitīt līdz 5, pastaigu laikā jāsameklē konkrēti priekšmeti. Vismazākajiem bērniem tiek doti uzdevumi ar krāsu un formu atpazīšanu. Mūzikas skolotāja arī katru nedēļu aicina neaizmirst par muzicēšanu mājas apstākļos un skaņdarbu klausīšanos. Darbiņi tiek doti un skolotājas gaida no vecākiem atgriezenisko saiti kā komentārus par veicamo darbu apjomu un bērnu spēju paveikt darbiņus patstāvīgi," informē I. Apine.

Gribas uzteikt lielāko daļu ģimeņu, kas uzklausa skolotājas un sniedz savus komentārus par paveikto. Viegli tas nav, bet tā ir jauna pieredze vērot, darboties un analizēt. Ja skolotāji šajā laikā gādā darbus bērniem, tad iestādes tehniskie darbinieki gādā par tīrību iestādes teritorijā (pavasara talka kopā ar bērniem izpaliek) un izremontētu vienas grupas  mācību un rotaļu telpu.

Covid-19 vīruss ir mainījis mūsu ikdienas dzīves ritumu un ļauj mums pašiem pārbaudīt mūsu pacietību, spēju pielāgoties dažādām situācijām un ticību saviem spēkiem. Sapratīsim un palīdzēsim viens otram!

Kategorijas