Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sazinoties ar VSAA, varēs pieteikt PNS kontā uzskaitītās pensijas piegādi uz mājām par 2,39 eiro

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 23. aprīlis 15:11

59

"Alūksniešiem.lv" uzzināja aģentūrā LETA, ka sakarā ar Covid-19 izplatību, varēs pieteikt pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontā uzskaitītās pensijas piegādi uz mājām par 2,39 eiro, kas ir lētāk nekā PNS piedāvātais pakalpojums pensijas izmaksai dzīvesvietā, par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) piedāvāto pakalpojumu, aģentūrai LETA pavēstīja aģentūras preses sekretāre Iveta Daine.

Līdz šim iedzīvotājiem, kuri izvēlējušies VSAA maksājumus saņemt ar piegādi dzīvesvietā pakalpojuma cena jau bija 2,39 eiro, tomēr sakarā ar Covid-19 izplatību šāda opcija tiek piešķirta arī personām, kuras izvēlējušās pensiju saņemt caur pārskaitījumu uz PNS, tādējādi saņemot to klātienē pasta nodaļā vai izmantojot piegādes opciju, kuras cena ir teju divreiz lielāka par VSAA piedāvāto.

Tādējādi tiem pensiju saņēmējiem, kuri izvēlējās pārskaitījumu uz PNS vai bankas kontu kredītiestādē un kuri vēlas turpmāk saņemt to savā dzīvesvietā, ir jāvēršas ar iesniegumu VSAA.

Aģentūras pārstāve skaidro, ka ārkārtējās situācijas apstākļos daļa iedzīvotāju VSAA maksātās pensijas vēlas saņemt nevis pasta nodaļā no sava PNS konta, bet gan dzīvesvietā, tādējādi ērtākais veids, kā to izdarīt, ir vērsties ar iesniegumu VSAA.

Šo pakalpojumu sniegs VAS "Latvijas Pasts", kam ir līgums ar VSAA par pensiju piegādi saņēmēju dzīvesvietā.

Iesniegumu VSAA par izmaksas adreses maiņu, izlemjot par turpmāku pensijas piegādi dzīvesvietā, iespējams iesniegt elektroniski portālā "Latvija.lv", izvēloties e-pakalpojumu "Iesniegums iestādei" un savu vēlmi paužot brīvā formā. Iesniegumu iespējams nosūtīt arī pa pastu vai nogādāt jebkurā VSAA klientu apkalpošanas centrā, izņemot Talejas ielā 1, Rīgā, un atstāt speciāli izvietotā kastītē iesniegumiem.

Pensijas saņēmējam gan jārēķinās, ka, mainot pensijas saņemšanas veidu, var mainīties arī izmaksas datums. VSAA klientu apkalpošanas centru adreses un darbalaikus iespējams uzzināt mājaslapā "https://www.vsaa.gov.lv/kontakti/klientu-apkalposanas-darba-laiki/".

Kategorijas