Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pašizolācija pašvaldību telpās nav pieprasīta

Loreta Jargane

2020. gada 1. maijs 08:37

93

Pašlaik Alūksnes un Apes novadu pašvaldību telpas kā vieta pašizolācijai no iedzīvotāju puses nav pieprasīta. Līdz šim tikai marta beigās viens šāds gadījums bijis Alūksnes novadā. 

Alūksnes novadā
Lai skaidrotu, vai šādu pakalpojumu izmanto, vērsāmies pie Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Artura Upīša. Viņš norāda, ka pašizolāciju Alūksnē, Merķeļa ielā – pašvaldības nakts patversmē - līdz šim izmantojis tikai viens iedzīvotājs, un uzsvēra, ka ir ieviestas izmaiņas uzturēšanās gadījumā. Iepriekš par mitināšanos pašvaldības telpās nebija jāmaksā, bet  tagad interesentiem tas būs jādara. Samaksa veidosies no patērētās elektrības, ūdens daudzuma, kas uzrādīsies skaitītājā. Tāpat iemītniekiem pašiem jāgādā par ēdināšanu. Vaicāts, vai ir zināmi gadījumi, kad cilvēki pašizolējas citviet novadā, A. Upīts min gadījumus, ka tālbraucēji, atgriežoties no reisa, ietur 14 un vairāk dienu pašizolāciju mājās.

Apes novadā
Savukārt Apes novada iedzīvotājiem, kuriem nepieciešama pašizolācija, bet nav iespējas to nodrošināt savās mājās, Apes novada pašvaldība sagatavojusi izmitināšanas telpas pašvaldībai piederošos dzīvokļos – Apē dzīvoklī “Tērces” un Trapenē dzīvoklī “Rīti -13”. Apes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane informē, ka līdz šim pašvaldībā un Sociālajā dienestā nav vērsies neviens iedzīvotājs ar jautājumu par pašizolācijas iespējām. “Ja šāda situācija radīsies, tiks izvērtēts un rasts individuāli atbilstošākais risinājums jebkuram novada iedzīvotājam,” saka I. Ērmane.

Kategorijas