Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mūziķu atbalstam arī “Viršu-A” stacijās turpmāk skanēs tikai Latvijā radīta mūzika

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 2. maijs 10:49

17

Līdz ar ārkārtas stāvokli valstī būtiski ietekmēta arī Latvijas mūzikas industrija. Lai atbalstītu vietējos māksliniekus, turpmāk arī “Virši” stacijās tiks atskaņota tikai Latvijā radīta mūzika — informē Marija Makareviča.


A/S “Virši-A” izpilddirektors Jānis Vība pauž: “Šis laiks nenoliedzami nes izaicinājumus un ir mainījis ikviena ikdienu, tomēr šis ir arī savstarpējas sadarbības laiks, kad solidārā un vienotā rīcībā varam vismaz nedaudz mazināt krīzes ietekmi ar pavisam vienkāršu iesaisti dažādās sabiedrībai nozīmīgās iniciatīvās. Tāpēc arī mēs izvēlamies pievienoties Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) aicinājumam un atskaņosim tikai pašmāju mākslinieku radīto mūziku savās spēka stacijās. Visiem zināms fakts, ka Latvijā radīta mūzika ir konkurētspējīga un katrs atradīs ko savai gaumei atbilstošu. Apzināmies savas saknes, leposimies un atbalstīsim vietējos māksliniekus, kā vien varēsim. Ceram, ka šī iniciatīva gūs plašāku atsaucību un arvien vairāk uzņēmēju iesaistīsies šajā akcijā. Uzņēmuma “Radio SWH” iekšējā radio pakalpojums, kuru lietojam visās “Viršu-A” stacijās, paredz iespēju izvēlēties saturu, kādu vēlamies atskaņot, un mēs ar prieku izmantojam šo iespēju, lai atbalstītu vietējos mūziķus.”


Radio SWH vadītājs Jānis Šipkēvics: “Kas kopīgs radio un zivij? Abi nevar iztikt bez viļņiem. Mēs, “Radio SWH”, savos mūzikas baseinos laižam šobrīd vairāk latviešu viļņus nekā parasti. Un ne tāpēc, ka esam jūras “lielvalsts”. Mēs zinām, ka mākslinieks rada, lai citi to pamanītu un līdzpārdzīvotu. Ja viņa mūziku neatskaņo, viņš līdzinās zivij bez ūdens. Katra vieta, kur vairāk atskanēs latviešu mūzika, kļūs par vienu svaigūdens dzīvīgu akvāriju. Lai skan un burbuļo dziesmas!”


Esošo situāciju komentē arī mūziķis Intars Busulis: “Svarīgi saprast, ka šobrīd ikviens mūziķis, tāpat kā ikviens Latvijas iedzīvotājs, ir sarežģītā situācijā. Arī es aicinu ikviena iespēju robežās atbalstīt kultūras nozares darbiniekus un māksliniekus, tādēļ mani patiesi silda un aizkustina sajūta, kā mēs spējam apvienoties visiem sarežģītā laikā. Esmu pārliecināts, ka Latvijā radītā mūzika ir konkurētspējīga ar ārvalstu mūziku, par ko būs iespēja pārliecināties vēl lielākam iedzīvotāju skaitam. Šādas iniciatīvas iedrošina. Paldies!”

Kategorijas