Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apstiprina Bejas skolas attīstības plānu

Līga Vīksna

2020. gada 2. maijs 14:47

399

Bejas pamatskolas galvenais mērķis turpmākajos trīs gados būs ieviest kompetenču pieejā balstītu mācību saturu – to paredz izglītības iestādes jaunais attīstības plāns. Bejas pamatskolas direktore Silvija Aizupe secina – tagad, otro mēnesi mācoties attālināti, jau īsteno daudz ko no tā, kas plānā ir tikai turpmāk. 


Jautājumu skatīja Alūksnes novada domes kultūras, izglītības un sociālo jautājumu komitejas aprīļa sēdē, kur pēc diskusijām skolas attīstības plānu arī apstiprināja. 


S. Aizupe skaidro – katram gadam noteikti svarīgākie mērķi. Savukārt visu trīs gadu laikā vēlas ieviest sociāli emocionālu mācīšanos visus klašu posms. “2020. gadā uzsvars ir uz skolotāju profesionālo sagatavošanu kompetenču pieejai. Pirmsskolas grupa jau mācās pēc jaunā modeļa – kā būs veicies, izvērtēs rudenī. Tāpat arī šogad akcentējam skolēnu lasītprasmi un tekstpratību – tagad, otro mēnesi mācoties attālināti, secinām, ka tas ir ļoti svarīgi. 2021. gadā būs atgriezeniskās saites veidošana -  skolotāji no skolēna un otrādi, skolēni paši definēs atgriezenisko saiti, bet 2022. gadā akcents būs uz izglītojamo pašvadīto mācīšanos, kas arī notiek jau šobrīd, mācoties attālināti,” stāsta S. Aizupe. 


Deputāte Jana Zilkalne komitejā pauda, ka Bejas pamatskolā tuvākajos gados paredzams pedagogu trūkuma risks. “Vai ir domāts, kā piesaistīt pilsētas pedagogus vai darīt to attālināti? Nākotnē tā Bejas pamatskola varētu rīkoties,” iesaka J. Zilkalne.
S. Aizupe atzina, ka tā būtu viena no iespējām, jo atsevišķos mācību priekšmetos ir tikai dažas stundas nedēļā. “Ir skolas, kas ir slēgtas, un ir speciālists, kurš pašlaik strādā ārvalstīs, bet atgriežoties ir paudis gatavību strādāt Bejas pamatskolā. Iespējas ir,” pārliecināta S. Aizupe. 


Aprīļa komitejas sēdē deputāti arī atbalstīja grozījumus Bejas pamatskolas nolikumā. Tie paredz izmaiņas programmās, ko skolā apgūst. “Līdz šim mums bija divas vispārējās pamatizglītības un pirmsskolas programmas. Vecāki izteikuši vēlmi, lai bērniem būtu vieglāk integrēties, ieviest arī programmu skolēniem ar mācīšanās traucējumiem. Tas nozīmē, ka skola iegūs lielāku finanšu mērķdotāciju no valsts, būs skolotāju konsultāciju iespējas,” saka S. Aizupe.

Kategorijas