Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sadala Vidzemes čempionāta kausus

Ilze Bogdanova

2009. gada 2. septembris 10:17

2013

Lai gan svētdien Alūksnē notikušais Vidzemes čempionāts nacionālajā suņu daudzcīņā nepulcēja vērienīgu dalībnieku skaitu, ikviens bija ieguldījis pamatīgas pūles, lai tieši viņa četrkājainais mīlulis gūtu vislielākos panākumus un kļūtu par sacensību uzvarētāju. Bez pašiem alūksniešiem, kas šoreiz bija pārstāvēti sevišķi kuplā skaitā, sacensībās piedalījās viesi no Limbažiem, Smiltenes, Talsiem un Valkas – kopskaitā 25 saimnieki ar saviem četrkājainajiem draugiem, kas sacentās trīs dažādās dalībnieku grupās: vecumā līdz 36 gadiem, vecumā virs 36 gadiem un kucēnu klasē.

Atceras visu pat pēc vairākiem gadiem
Tiesa, veiksme šoreiz nebija alūksniešu pusē. Lai gan atsevišķās disciplīnās bez kausiem un medaļām Alūksnes komanda nepalika, galvenās godalgas nokļuva viesu rokās. Vecuma grupā līdz 36 gadiem uzvaru izcīnīja Robins Dedzis ar Bobiju (Talsi), 2.vietā atstājot komandas biedru Ģirtu Brunavu ar Ergo, bet 3.vietā – alūksnieti Raivi Podrezovu ar Reno. Vecuma grupā virs 36 gadiem par galveno kausu īpašniekiem kļuva Valkas komandas pārstāvji – Iveta Karole ar Rendu (1.vieta) un Didzis Aumeisters ar Argo (2.vieta), savukārt labāko trijnieku šajā grupā noslēdza Zanda Opmane ar Prodo (Talsi).

Patīkamu pārsteigumu klātesošajiem sagādāja alūksniete Inese Mazika ar Andoru. Lai gan viņa sacensībās startēja pēc vairāku gadu pārtraukuma, no 11 savas grupas dalībniekiem viņa visās disciplīnās iekļuva labāko piecniekā. „Pietrūka man tās sacensību gaisotnes,” atzīst alūksniete, runājot par to, kas licis atgriezties sacensību arēnā. Kaut gan kopš aktīvajiem startiem aizritējis krietns laika sprīdis, viņa klāsta, ka viss joprojām saglabājies spilgtā atmiņā – Andora pat atceroties figurantu, kuram savulaik nācies kost, tāpēc pēdējā disciplīnā paskrējusi garām barjerai un grasījusies mesties virsū cilvēkam, kurš šo pienākumu vairs nepilda.
Domājot par turpmāko dalību sacensībās, I.Mazika atklāj, ka šis sporta veids prasa lielu daļu finansiālā ieguldījuma, tāpēc dzīve nereti liek izvēlēties – vai pirkt barību mājās esošajiem suņiem, vai piedalīties sacensībās vai doties uz kādu suņu izstādi, kam pēdējos gados veltīta vislielākā uzmanība. Tieši tāpēc viņa priecājas par sacensību rīkošanu Alūksnes pusē, kas šo izvēli atvieglo un ļauj sajust neaprakstāmo sajūtu, kad izej stadionā un vari gūt gandarījumu par ikdienā paveikto darbu.

Apliecina iespēju piedalīties jebkuram
Ar gandarījumu mājās, visticamāk, atgriezās arī kucēnu klases dalībniece Arita Auziņa, kuras mīlulim Renzo šīs kļuva par debijas sacensībām. Pirmajā disciplīnā iegūtā 3.vieta, otrajā – 2.vieta un trešajā – 1.vieta ļāvis šim duetam kļūt par sacensību uzvarētājiem. Lai gan ikdienā Renzo saimniece strādā par suņu instruktori, palīdzot apmācīt citu četrkājainos mīluļus, A.Auziņa klāsta, ka liela nozīme panākumu gūšanā ir pašam sunim. Tādā ziņā viņai ar Renzo esot ļoti paveicies: laika abu treniņiem nesanāk daudz, bet Renzo izceļoties ar apķērību un uzcītību.
Vidzemes čempionāta nacionālajā suņu daudzcīņā organizators Agris Naglis pauž prieku par visiem  dalībniekiem. Lai gan daudzu cerības uz augstām vietām šoreiz nepiepildījās, viņš piedzīvotās neveiksmes skaidro ar nelielām neprecizitātēm un kļūmēm, taču ne meistarības trūkumu. „Savā ziņā tā ir laimes spēle,” saka A.Naglis. „Lai cik labi tu būtu sagatavojies treniņu procesā, sacensībās var gadīties visdažādākie sīkumi, kuru dēļ kausi aiziet gar degunu.”

Vērtējot alūksniešu sniegumu, viņš uzteic Ievu Ložu ar Dīvu, kas vecuma grupā līdz 36 gadiem otrajā disciplīnā uzrādījusi labāko trijnieka cienīgu rezultātu. Tāpat viņš slavē Ludmilu Ozoliņu ar Bellu. Lai gan Ludmila ir cienījamos gados un Bella bez šķirni apliecinošiem radurakstiem, viņa parādīja, cik daudz var panākt ar pastāvīgu darbu – no desmit savas grupas pārstāvjiem abu tandēmam izdevies uzrādīt konkurentiem līdzvērtīgu rezultātu.

Vairāk foto

Kategorijas