Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Personu apliecinošu dokumentu ar beigušos termiņu varēs izmantot vēl divus mēnešus pēc ārkārtējās situācijas

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 10. maijs 10:40

74

Saeima 7. maija galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus un noteica - ja Latvijā izsniegtam personu apliecinošam dokumentam beidzies derīguma termiņš, šis personu apliecinošais dokuments joprojām ir izmantojams personas identificēšanai Latvijā ārkārtējās situācijas laikā un divus mēnešus pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas. Vēsta aģentūra Leta.

Līdz šim bija noteikts, ka šādu dokumentu var izmantot tikai ārkārtējās situācijas laikā.

Dokumentus jauna personu apliecinoša dokumenta izsniegšanai būs jāiesniedz divu mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas. Līdz šim bija paredzēts, ka tas jāizdara 30 dienu laikā.

 

Jau pašlaik likumā ir noteikts, ka persona, kurai personas apliecība nepieciešama elektroniskai identitātes pārbaudei, kā arī droša elektroniskā paraksta radīšanai, var saņemt pagaidu personas apliecību, attālināti piesakoties Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Pagaidu personas apliecībā iekļauj iepriekš izsniegtajā personu apliecinošajā dokumentā iekļautos biometrijas datus un informāciju.

Savukārt šodien likums papildināts ar regulējumu, ka pagaidu personas apliecību var lietot ārkārtējās situācijas laikā un divus mēnešus pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas. Pagaidu personas apliecības turētājam šis dokuments būs jānodod izdevējiestādei divu mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības mazināšanai valdība ārkārtējo situāciju pagarinājusi līdz 9.jūnijam.

Kategorijas