Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Brīvdienās ceļu satiksmes negadījumos Vidzemes reģionā cietuši trīs velosipēdisti; Policija atgādina par drošību

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 12. maijs 09:48

42

Kā jau ierasts, līdz ar siltā laika iestāšanos, ceļu satiksmē strauji palielinās velosipēdistu skaits. Tāpat arī pieaug ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistīti riteņbraucēji. Aizvadītajās brīvdienās Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā cietuši trīs velosipēda vadītāji. Savukārt pie velosipēda stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies 13 velosipēda vadītāji. Policija atgādina, kas jāņem vērā velosipēda vadītājiem, piedaloties ceļu satiksmē. Informē VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, laika posmā no 8.maija līdz 10.maijam, Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā reģistrēti trīs ceļu satiksmes negadījumi, kur traumas guvuši velosipēda vadītāji. Gulbenes novadā sieviete, vadot automašīnu, uzbrauca velosipēdistam, bet Valmierā kāda sieviete, vadot velosipēdu, iebrauca stāvēšanai novietotā automašīnā. Savukārt Amatas novadā, Ieriķos vīrietis, vadot automašīnu “Volvo”, uzbrauca velosipēdistam, kurš šķērsoja ielu pa gājēju pāreju. Visos ceļu satiksmes negadījumos traumas guva velosipēda vadītāji, kuri nogādāti medicīnas iestādē.


Šogad vairākos ceļu satiksmes negadījumos Vidzemes reģionā cietuši velosipēda vadītāji. Valsts policija aicina velosipēdistus būt ļoti uzmanīgiem un parūpēties par savu drošību piedaloties ceļu satiksmē. Šā gada četros mēnešos fiksēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kuros kopā cietuši 11 cilvēki. Jāuzsver, ka maijā vien jau notikuši 4 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti. Savukārt pērnā gada četros mēnešos fiksēti 12 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 5 velosipēdisti, no tiem 3 velosipēdisti negadījumu rezultātā guvuši vieglas traumas, bet 2 velosipēdisti guvuši smagas traumas. 

Aizvadītajā gadā divi velosipēda vadītāji gājuši bojā.


Valsts policija vērš uzmanību, ka gan riteņbraucējam, gan autovadītājam ir jāievēro drošs intervāls un distance vienam no otra. Velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus. Velosipēdistam ir jāatceras, ka braucot pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam.  Piedaloties satiksmē ar velosipēdu, nedrīkst aizmirst par pareizi aprīkotu velosipēdu ar gaismu atstarojošiem elementiem un ķiveri savai drošībai!
Tāpat Valsts policija atgādina, ka ne tikai pieaugušajam ir jārūpējas par savu drošību, bet arī mazajiem satiksmes dalībniekiem. Aicinām vecākus pārrunāt ar saviem bērniem ceļu satiksmes noteikumus un atgādināt par satiksmes drošību, pārvietojoties ar velosipēdu.


Brauksim droši un prātīgi!

Kategorijas