Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Policija aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atgādina par drošu distanci

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 12. maijs 10:38

45

Valsts policija (VP) šodien aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atgādina, ka jāievēro droša distance, informē aģentūra LETA .

Ņemot vērā, ka sinoptiķi dažviet Latvijā prognozē apledojumu un sniegu, bet lielākā daļa autovadītāju saviem spēkratiem jau ir nomainījuši ziemas riepas, policija norāda, ka šādi laika apstākļi braukšanai var būt bīstami.

Policija aicina rūpīgi izvērtēt situāciju un ja iespējams izvēlēties citu pārvietošanās veidu vai transportlīdzekli.

Tāpat policija atgādina autovadītājiem, ka jāizvēlas laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, jābrauc prātīgi, nesteidzīgi un jāievēro droša distance.

"Latvijas valsts ceļi" (LVC) informē, ka šorīt vietām Vidzemē un Latgalē sniegs apgrūtina braukšanu, tāpat vietām iespējams arī apledojums.

Šobrīd uz valsts ceļiem strādājot vismaz astoņas ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic autoceļu kaisīšanu un tīrīšanu. LVC atzīmē, ka ceļu ziemas uzturēšanas periods oficiāli beidzās 1.aprīlī.

LVC atgādina, ka prognozes liecina, ka sniega sega pieturēsies līdz trešdienai, tāpēc aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Jau ziņots, ka otrdien nakts otrajā pusē un no rīta Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumu daļā spēcīgi sniga. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdināja, ka vietām uzsnigs 6-8 centimetri sniega.

Kategorijas