Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vairāki tirdzniecības centri pagarina darba laiku (precizēts)

Leta

2020. gada 12. maijs 10:40

78

Vairāki tirdzniecības centri pagarina darba laiku, liecina tirdzniecību centru publiskotā informācija.

Tostarp turpmāk no plkst.10 līdz 21 strādās tirdzniecības centri "Domina Shopping", "Alfa", "Mols", kā arī no trešdienas, 13.maija, no plkst.10 līdz 21 strādās iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole". Vienlaikus tirdzniecības centros vairāki veikali uz nenoteiktu laiku ir slēgti, savukārt daži tirgotāji darbību plāno atjaunot pamazām.

“Rīga Plaza” atsāks savu darbu ierastajā režīmā no šīs sestdienas

Modes un izklaides centrs “Riga Plaza”, pamatojoties uz valdības 7.maija lēmumu atcelt liegumu tirdzniecības centriem strādāt nedēļas nogalēs un svētku dienās, no sestdienas (16.maija) atsāks savu darbu ierastajā režīmā.


“Sākot ar 16. maiju, tirdzniecības centrs atkal būs pieejams pircējiem tiem ierastajā grafikā – ik dienu no 10:00 līdz 21:00, tajā skaitā arī brīvdienās,” norāda modes un izklaides centra “Rīga Plaza” mārketinga vadītājs Romans Černovs, piebilstot, ka līdz piektdienai (ieskaitot), saglabāsies ārkārtas situācijas laikā noteiktais darba laiks – no 12:00 līdz 20:00.


“Līdz ar ierobežojumu atcelšanu, “Rīga Plaza” atsākuši strādāt arī gandrīz visi pakalpojumu sniedzēji, kuri ārkārtas situācijas laikā bija pilnībā vai daļēji slēguši savus veikalus, piemēram, “Bite”, “Swedbank”, “Tele2” un citi. Tāpat darbu ierastajā režīmā atsāks arī “Maxima”, kas jau ar rītdienu gaidīs pircējus līdz pat 23:00,” stāsta R.Černovs.


“Ar prieku gaidīsim atpakaļ ikvienu pircēju, tomēr joprojām aicināsim saglabāt valstī noteiktos distancēšanās ierobežojumus un ievērot citus drošības pasākumus. Tirdzniecības centrā joprojām būs pieejami individuālās dezinfecijas līdzekļi, tiks veikta pastiprināta saskares virsmu dezinfekcija, kā arī nodrošināti citi apmeklētāju drošības un piesardzības pasākumi,” skaidro “Rīga Plaza” mārketinga vadītājs. 


Savukārt katru dienu no plkst.11 līdz plkst.20 strādās tirdzniecības centri "Galleria Riga", "Galerija centrs", "Spice", "Spice Home", bet no plkst.11 līdz 19 strādās tirdzniecības centrs "Origo".

Vienlaikus tirdzniecības centra "Akropole" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka, prognozējot klientu skaita pieaugumu, "Akropoles" administrācija tiešsaistes sistēmās sekos līdzi apmeklētāju skaitam, kas vienlaicīgi atrodas iepirkšanās centrā. Gadījumā, ja iepirkšanās un izklaides centrā būs vairāk apmeklētāju nekā nepieciešams, lai nodrošinātu drošu distanci, ieeja "Akropolē" tiks regulēta.

Tāpat "Akropoles" pārstāvji minēja, ka tirdzniecības centrā pie katras ieejas ir uzstādīti roku dezinfekcijas līdzekļi, kas regulāri tiek papildināti, katru dienu reizi stundā papildus standarta tīrīšanas prasībām tiek veikta pastiprināta saskares virsmu tīrīšana ar dezinfekcijas līdzekļiem, turklāt "Akropoles" ventilācijas sistēmas ir pārslēgtas no cirkulācijas režīma uz svaiga gaisa režīmu.

LETA jau ziņoja, ka, pārskatot saistībā ar Covid-19 pandēmiju iepriekš noteiktos ierobežojumus, Ministru kabinets 7.maija ārkārtas sēdē lēma atcelt liegumu tirdzniecības centriem strādāt nedēļas nogalēs un svētku dienās. Līdz ar to no otrdienas tirdzniecības centri var strādāt arī nedēļas nogalēs un svētku dienās.

Iepriekš, 24.martā, valdība lēma papildināt rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, tajā ietverot punktu, kas liedza tirdzniecības centriem strādāt brīvdienās un svētku dienās, tiesa izņēmumi bija pārtikas veikali, preses tirdzniecības vietas, aptiekas un veterinārās aptiekas, vakcinācijas kabineti, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, ķīmiskās tīrītavas, higiēnas un saimniecības preču veikali, kā arī ierobežojumi neattiecās uz būvniecības un dārzkopības preču veikaliem.

Vienlaikus joprojām spēkā saglabājas prasība visās tirdzniecības vietās nodrošināt papildus drošības pasākumus.

Tāpat ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu. Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, ārkārtējā situācija Latvijā ir kopš 13.marta.

Kategorijas