Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes iecirkņa priekšniekam, pulkvežleitnantam piešķir augstāko valsts apbalvojumu

Sandra Apine

2020. gada 13. maijs 08:37

1539

Aizvadītajos svētkos piešķirti valsts augstākie apbalvojumi - arī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Alūksnes iecirkņa priekšniekam, pulkvežleitnantam Ilmāram Hamanim, kurš iecelts par Viestura ordeņa virsnieku. 


I. Hamanis valsts svētkos saņēmis apsveikumus no Valsts policijas vadības, kas viņu izvirzījusi apbalvojumam, taču oficiālo paziņojumu no prezidenta kancelejas pastkastītē saņēmis 5. maijā. “Vislielākais gandarījums ir par to, ka esmu piedalījies Latvijas valsts neatkarības atgūšanas centienos, kopā ar kolēģiem plecu pie pleca stāvējām barikādēs. Savukārt viss mans darba mūžs pavadīts policijas darbā. Ģenerāļa Ķuža stāžs ir 40 gadi, man – nepilni 37, tas ir daudz. Kā  vienmēr esmu uzsvēris, dienests policijā nav jebkuram, tam ir jāpatīk, jābūt sirdsdarbam,” saka I. Hamanis, atzīstot, ka jau kopš bērnības gribējis strādāt šajā struktūrā. “Mans vectēvs un onkulis bija policisti, viņu pozitīvajā ietekmē arī es zināju savu ceļu. Šajā darbā katra diena ir citādāka, te nav rutīnas,” viņš uzsver.


Viņš pateicas Valsts policijas vadībai, kas viņu izvirzīja apbalvojumam, bijušajiem un tagadējiem kolēģiem un visiem apsveicējiem par labajiem vārdiem. “Pašlaik esmu atvaļinājumā,” saka I. Hamanis. Pievienojamies apsveikumiem!


UZZIŅAI
■ Saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula lēmumu apbalvojumi piešķirti 67 sabiedrības pārstāvjiem – Triju Zvaigžņu ordenis piešķirts 35 personībām, Viestura ordenis – 21, savukārt Atzinības krusts - 11 personībām.


■ Augstākie Latvijas valsts apbalvojumi piešķirti gan cilvēkiem, kuru drosme un pašaizliedzība sekmēja Latvijas valstiskuma atgūšanu nevardarbīgā parlamentārā ceļā un Neatkarības deklarācijas pieņemšanu 1990. gada 4. maijā, gan personām, kuras, pakļaudamas briesmām dzīvību, dokumentēja un nākamajām paaudzēm saglabāja patiesas liecības par Trešās atmodas gaitu, gan dažādu profesionālo nozaru pārstāvjiem, kuru darbība veicinājusi demokrātiskas, tiesiskas un nacionālas Latvijas valsts izaugsmi.


Avots: Valsts prezidenta kanceleja

Kategorijas