Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar 14.maiju Alūksnes pilsētas bibliotēkā atjaunota grāmatu, žurnālu un citu izdevumu apmaiņa

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 13. maijs 16:44

185

Alūksnes pilsētas bibliotēkas vadītāja informē, ka sākot no 14.maija, Alūksnes pilsētas bibliotēkā tiks atjaunota grāmatu, žurnālu un citu izdevumu apmaiņas iespēja. 


Bibliotēkas darba laiks:

P, O, T, C, P 10:00 līdz 18:00 


Bērnu literatūras nodaļa

P, O, T, C, P 9:00 līdz 17:00 
S, Sv- slēgts


Drošības apsvērumu dēļ brīva pieeja pie grāmatu plauktiem un preses lasīšana lasītavā, dokumentu izdruka un kopēšana pagaidām netiek atjaunota. 


Pirms bibliotēkas apmeklējuma aicinām grāmatas rezervēt jau iepriekš, izmantojot elektronisko katalogu https://aluksne.biblioteka.lv/ (par autorizācijas datiem, ja tādi jums vēl nav izsniegti- sazinieties ar bibliotēku). Rezervācija iespējama arī zvanot tālruņiem 64322197, 25403935, 64322196- bērnu literatūras nodaļā vai rakstot uz e-pastu biblioteka.info@aluksne.lv, biblioteka@aluksne.lv. Pasūtījumus varēsiet saņemt, ierodoties bibliotēkā.


Ja iepriekšēja rezervēšana nav iespējama, bibliotēkas darbinieks, uzklausot apmeklētāja vēlmes, palīdzēs atlasīt un izsniegs nepieciešamo literatūru!


Jau izsniegtajiem izdevumiem lietošanas termiņš tiks pagarināts līdz brīdim, kamēr valstī netiks atcelts ārkārtas situācijas stāvoklis (2020. gada 9. jūnijs).


Grāmatas u.c. izdevumus lasītājs varēs nodot pie bibliotēkas ieejas, tās uz 10 dienām tiks novietotas karantīnā
Apmeklējot bibliotēku, jāņem vērā, ka apmeklētāju plūsma tiks regulēta un uzgaidīt būs nepieciešams ārpus bibliotēkas.Ja nepieciešama informācija vai uzziņas par kādu konkrētu tēmu (saistoši tas varētu būt studentiem), to sagatavosim- tikai pēc iepriekšēja pieteikuma (vēlams pieprasījumu bibliotēkai nosūtīt attālināti) un saņemama noteiktā laikā, sazinoties ar bibliotekāru.
    • Turpinām nodrošināt arī attālinātos pakalpojumus- autorizācijas datu piešķiršana reģistrācijai E-grāmatu bibliotēkā, datu bāzu izmantošanai, elektroniskā dokumentu piegāde uz lietotāja e-pastu (nepieciešamo rakstu no bibliotēkas krājuma nosūtīsim uz e-pastu) u.c.

 https://ej.uz/d7xb  


Izmantojamie pieejamie bibliotēkas resursi attālināti:  

► Ja esi reģistrēts bibliotēkas lietotājs, piesakies piekļuves datu saņemšanai šeit: https://ej.uz/albibl_registrets

► Ja vēl neesi bibliotēkas lietotājs, reģistrējies un piesakies šeit: https://ej.uz/albibl_neregistrets 

Resursi, kuriem iespējams saņemt piekļuves datus: 

► 3td e-grāmatu bibliotēka www.3td.lv - dažādu žanru jaunākie, aktuālākie latviešu un ārzemju autoru darbi

► Letonika.lv www.letonika.lv - digitāls zinību resurss ar plašu informāciju par Latviju, ietverot lasītavu ar latviešu autoru darbiem, enciklopēdiskās uzziņas, vārdnīcas un citus noderīgus rīkus


Līdz 1.jūnijam pieejami sekojoši resursi:

► BiblioPlanet http://eng.biblioclub.ru/ - vairāk nekā 70 000 augstas kvalitātes krievu daiļliteratūras, valodniecības, vēstures, juridiskās literatūras, ekonomikas, sociālo zinātņu un kultūras e-grāmatas

► BiblioRossica www.bibliorossica.com - zinātniskās un mācību literatūras kolekcijas humanitārajās, tehniskajās un dabas zinātnēs

► Non-fiction library http://lib.biblioclub.ru/ - piedāvā e-grāmatas par tādu daudzpusīgu tematiku kā biogrāfijas, biznesa literatūra, kultūra un māksla, vēsture, sociālās zinātnes, medicīna, filosofija, ezotērika u.c. 

    • Sekojiet informācijai www.albibl.lv , https://www.facebook.com/albibl.lv/ , par izmaiņām ziņosim!

Kategorijas