Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rosina paveikt vēl vienu labu darbu

Sandra Apine

2020. gada 14. maijs 09:52

228

Šogad erudīcijas spēles “Prāta laboratorija” sezona ieviesto ārkārtas apstākļu dēļ bija īsāka nekā citugad, jo martā un aprīlī nenotika. Tomēr, ja pietrūka spēles prieka klātienes turnīros, tad netrūkst gandarījuma par šajā sezonā paveikto. 


Šosezon saziedoti 1957,30 eiro dažādiem labiem darbiem un varam īstenot vēl vienu.


Erudīcijas spēles organizatori Arita un Roberts Zvejnieki sūta sveicienus visiem  dalībniekiem, paziņo 2019./2020. gada sezonas kopvērtējuma labākās komandas un aicina pievienoties sezonas pēdējam labajam darbam - ziedot soļotāja Ādolfa Liepaskalna kapavietas labiekārtošanai Opekalna kapos.


R. Zvejnieks stāsta, ka šajā sezonā mazliet mainījies uzvarētāju trijnieks – uz pjedestāla nokļuvusi alūksniešu komanda “Laba daudz nevajag” (Sarmīte Svilāne, Dana Svilāne, Dace Zvirgzda, Violeta Kļaviņa, Zigmārs Mazulis), kas ir sezonas jaunpienācēji, kā arī smilteniešu komanda “Ak, vai!”, taču 1. vietā ir vairāku sezonu līderi - “Malēnijas negudrie”. 


“Noslēdzot šo īso sezonu, mēs tomēr gribam paveikt vēl vienu labu darbu, tādēļ sākām ziedojumu vākšanu, lai sarūpētu līdzekļus soļotāja Ādolfa Liepaskalna kapavietas labiekārtošanai Opekalna kapos par godu viņa 110. gadadienas atcerei,” rosina A. Zvejniece.
Lielākajam ziedotājam, kā allaž, būs balva – šoreiz Valda Bambuļa radītais koka pulkstenis un grāmata par Ā. Liepaskalna dzīvi. Ziedot aicināti gan “laboranti”, gan ikviens atbalstītājs, līdz 15. maijam pārskaitot ziedojumu Alūksnes un Apes novada fondam. Organizatori pauž cerību spēlē tikties Apes pilsētas svētkos augusta ceturtajā sestdienā.


Alūksnes un Apes novada fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece informē, ka pirmie ziedotāji jau ir paši organizatori – Arita un Roberts Zvejnieki, un aicina pievienoties arī citus labdarus.


Sezonas labie darbi


16.11.2019. - ziedojums Mālupes rokdarbniecēm dzijai adījumiem, ko dāvāt sociālās aprūpes centram Mālupē: 447,30 eiro.

28.12.2019. - ziedojums apkurei (malkai) dzīvnieku mājā “Astes un Ūsas”: 1010 eiro.

8.02.2020.  - atbalsts pūriņu darināšanai 2020. gadā dzimušajiem Alūksnes un Apes novadu mazuļiem (sadarbībā ar Alūksnes pilsētas pensionāru biedrību “Sudrabs” un Apes novada rokdarbniecēm, abu novadu Dzimtsarakstu nodaļām): 500 eiro.

Ziedojums Ādolfa Liepaskalna kapavietas labiekārtošanai
Nodibinājums “Alūksnes un Apes novada fonds”
Reģ. Nr. 40008090271
Banka: AS SEB Banka
Konts: LV96UNLA0050019750651
Mērķis: Ziedojums Ā. Liepaskalna kapavietas sakopšanai

Kategorijas