Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Zibšņi” - ātri un precīzi

Laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” organizētajā slēpņošanas spēlē “Discover the city” ātri, izveicīgi un precīzi bija komandas “Zibšņi” dalībnieki. Piedalīšanās spēlē viņiem bija vērtīga pieredze, jaunieši daudz jauna uzzināja par savu pilsētu, kā arī esošā draudzība kļuva vēl ciešāka.


Komandas “Zibšņi” dalībnieki mācās Alūksnes novada vidusskolā. Komandas pārstāvis Enijs Bizjukovs stāsta, ka spēle uzrunājusi ar savu interesanto formātu – iespēju pašiem rīkoties un darboties, tādēļ izlēmuši piedalīties. Otrs iemesls – iespēja izpētīt mazāk zināmās vietas Alūksnē.

Puišu komanda
Par spēli jaunieši uzzināja informatīvās tikšanās laikā skolā, kad par to stāstīja tās organizatore Loreta Jargane. “Mums patīk aktīva darbība. Komandu izveidot nebija grūti, jo mēs jau iepriekš bijām kopā piedalījušies citās spēlēs un aktivitātēs, piemēram, lielākā daļa komandas kopā startējām “Lāč-plēša stafetē”, ko organizē par godu Lāčplēša dienai. Esam sportiski un aktīvi, mūs interesē šāda veida spēles un aktivitātes,” norāda Enijs.
Viņš atzīst, ka draudzība un iepriekšējā spēļu pieredze jauniešiem bija kā bonuss. “Kā komanda jutāmies saliedēti. Esam draugi arī ārpus skolas, piemēram, kopā spēlējam futbolu. Tādēļ var teikt, ka sadarbojāmies veiksmīgi,” norāda jaunietis. Komandas nosaukums izdomāts ātri – gluži kā zibsnis arī jaunieši ir ātri, izveicīgi un precīzi. Viņš atzīst, ka, pateicoties spēlei, puišu draudzība kļuvusi vēl ciešāka. “Ja būtu jāspēlē kopā ar svešiem cilvēkiem, būtu citādi. Iespējams, būtu pat interesantāk. Iepazītu jaunus cilvēkus, komunikācija būtu savādāka,” domā viņš.

Netraucēti apskata ēkas
Enijs teic - ne visas meklējamās vietas viņiem bija iepriekš zināmas. Tām braukuši vai gājuši garām, taču nezinājuši par to vēsturi un arī paviesojušies tajās nebija. “Vismazāk mēs zinājām par lauktehnikas teritoriju, nekad nebijām tur bijuši. Tā nebija tikai objektu meklēšana, bet bija jāatbild uz jautājumiem, jāmēģina radoši apsteigt konkurentus. Bija vietas, kur uzdevumi bija sarežģīti, bet citviet savukārt tie šķita par vieglu un būtu gribējies, lai izdomā āķīgāk vai atjautīgāk,” norāda jaunietis.
Visinteresantāk “Zibšņiem” bijis  kādreizējā elevatora ēkā, kur viņi uzzinājuši daudz jauna par ēkas vēsturi. “Protams, visiespaidīgāk bija apmeklēt elevatora ēku. Patika, ka varējām netraucēti visu izstaigāt un apskatīt. Ēka ir liela. Tur viesoties bija interesanti,” saka komandas dalībnieks.

Draudzība kļuva ciešāka
Komanda laika trūkuma dēļ neveica pēdējo spēles uzdevumu – neizveidoja prezentāciju par vienu no spēles organizatoru izlozētajām ēkām. “Mums bija jāveido prezentācija par lauktehnikas ēku. Kas tur varētu būt nākotnē? Kaut kas saistīts ar sportu, varbūt sporta zāle,” saka viņš. Ja spēle notiktu vēlreiz, Enijs tajā noteikti piedalītos un aicinātu arī citus. “Atskatoties uz visu kopumā – bija diezgan interesanti. Nekad tādu spēli nebiju spēlējis. Mani interesē vecas, pamestas ēkas, uzzināt, kas tur kādreiz bijis. Spēlē ieguvām jaunu pieredzi, draudzība kļuva ciešāka, mācījāmies komunicēt savādākos apstākļos un labāk iepazinām Alūksni. Kādēļ ieteiktu citiem piedalīties? Tā bija iespēja pavadīt laiku svaigā gaisā, aktīvi darbojoties un komandai strādājot kopā,” saka jaunietis. 

Alūksne attīstās un mainās
Jautāts, vai Alūksnē pašvaldība un arī uzņēmēji pietiekoši domā par pamestu un tukšu īpašumu atjaunošanu, Enijs teic, ka pēdējā laikā pietiekoši, tomēr varētu to darīt aktīvāk. “Vajadzētu ieviest ko jaunu jauniešiem. Jā, var doties uz Pilssalu sportot, bet tas arī viss. Varētu būt vairāk un citādi pulciņi, kur sportot un pavadīt brīvo laiku. Piemēram, citās pilsētās ir skeitparki. Mums tā joprojām nav. Jauniešiem patiktu un izmantotu,” saka jaunietis. 


Viņš atzīst, ka Alūksne kā pilsēta mainās, kļūst arvien skaistāka un arī ko darīt tajā ir vairāk. “Man patīk Pilssalas teritorija, parks, domes ēka un atjaunotais laukums skaisti izskatās, top trose pār ezeru. Alūksnē domā par tūristu piesaisti, un, manuprāt, nākotnē to būs arvien vairāk. Ticu, ka ar katru gadu pilsēta kļūs arvien skaistāka, objektu būs vēl vairāk. Es Alūksni saskatu kā tūrisma pilsētu,” teic Enijs. Viņš pēc studijām gribētu savu dzīvi veidot tieši dzimtajā pilsētā. “Iespējas ir, nav tā, ka nekā te nav,” norāda viņš. Aktuālo informāciju viņš uzzina no sociālajiem tīkliem, piemēram, “Facebook.com”. Reizēs, kad viesojas pie vecmammas laukos, jaunumus uzzina no viņas. “Viņa lasa avīzi un stāsta mums, kas notiek pilsētā un novadā,” saka viņš.

Vizītkarte
Komanda “Zibšņi”.
Dalībnieki: Enijs Bizjukovs, Jurģis Raivo Ločs, Edijs Bizjukovs, Raivo Kalns, Niklāvs Galzons.
Nākotnes vīzija: Sporta aktivitātes bijušajā lauktehnikas ēkā.
Komanda finālā: nepiedalījās.

Kategorijas