Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Viesnīcu asociācija: No lietuviešiem un igauņiem viesnīcas dienā saņem pārdesmit rezervāciju

Leta

2020. gada 14. maijs 15:12

93

 Līdz ar valdības lēmumu no piektdienas ļaut iedzīvotājiem brīvi pārvietoties Baltijas robežās, no Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem Latvijas viesnīcas dienā saņem pārdesmit rezervāciju, aģentūrai LETA pastāstīja Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.

Pinnis stāstīja, ka viesi galvenokārt vietu rezervē viesnīcās, kas atrodas Rīgas centrā.

Kā skaidroja Pinnis, viesu skaita pieaugums būs lēns. Viņš norādīja, ka sākumā ir svarīgi iegūt ceļotāju uzticību, ka ceļošana Baltijas robežās strādā. "Ceļotāju apjoms augs, bet cilvēkiem vajag saprast, kā tas strādās. Sākumā vajag veiksmes stāstus, kas motivē ceļot Baltijas robežā," sacīja viesnīcas prezidents.

Pēc Piņņa teiktā, piemēram, viesnīcu operatora "Mogotel" tīklā viesnīcu rezervācijas nākamās nedēļas nogalē varētu nedaudz pieaugt. Tāpat no "Mogotel" tīkla patlaban strādā "Wellton Riverside SPA Hotel", bet no 1.jūlija vērsies arī pārējās viesnīcas.

Vienlaikus viņš norādīja, ka arī pārējās Rīgas viesnīcas seko līdzi situācijai un vērtē viesu uzņemšanas iespējas.

Jau vēstīts, ka Baltijas valstis piektdien, 15.maijā, atvērs iekšējās robežas iedzīvotāju brīvai kustībai. Pārvietojoties starp Baltijas valstīm, šo valstu iedzīvotājiem netiks piemērota 14 dienu pašizolācija, savukārt ārzemniekiem, kas izvēlēsies ieceļot Baltijas valstīs un ceļot pa Baltiju, pašizolācijā būs jāpavada 14 dienas.

Kategorijas