Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Notiks diskusija par sabiedrisko mediju nākotni “Sabiedriskie mediji – mediju vides sirds”

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 18. maijs 16:32

12

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) 22.maija plkst. 11.00 rīko Zoom tiešsaistes diskusiju par sabiedrisko mediju lomu mediju sistēmā, to reformu gaitu un nākotnes perspektīvām.


Diskusija būs skatāma platformā Zoom: https://ej.uz/LKAsabiedriskiemediji, kā arī LKA Facebook lapā tiešraidē. 
Diskusijā piedalīsies Saeimas Mediju politikas apakškomisijas vadītāja Vita Tērauda (LA/Par!), Saeimas deputāts un Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Sarunu vadīs LKA lektors mediju industrijā Roberts Putnis.


Ar šo sarunu tiks prezentēts LKA tapušais medijpratības video, kas skaidro sabiedrisko mediju īpašo lomu, funkcijas un uzdevumus demokrātiskas sabiedrības mediju sistēmā. Šis ir jau trešais video par medijpratības jautājumiem, kas LKA tapis sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu Baltijas valstīs.


Pasaules preses brīvības dienā 3.maijā LKA ar diskusiju par influenceru lomu un ietekmi mediju vidē jau iepazīstināja ar pirmajiem diviem video par mediju funkcijām sabiedrībā un to nozīmi demokrātiskā valsts iekārtā, kā arī par kvalitatīvas žurnālistikas principiem. Atsevišķi video taps par demokrātiskās publiskās telpas un mediju demokrātijas konceptu, kā arī sociālajiem medijiem.


Video ir paredzēti jaunatnes darbam skolās un nevalstiskajā sektorā, kā arī plašākai sabiedrībai, lai veidotu pieprasījumu pēc kvalitatīviem medijiem un atbildīgas mediju politikas.


Projekta radošo komandu veido zinātniskā redaktore komunikācijas zinātnē Dr.sc.comm. Klinta Ločmele, animācijas speciālists Pēteris Masļenčenko, operators Dāvids Smiltiņš un adaptācijas uz krievu valodu autors Miroslavs Kodis. Projekta zinātniskais un administratīvais vadītājs ir LKA lektors mediju industrijā Roberts Putnis.


“Covid-19 krīze ir būtiski veicinājusi auditoriju pieprasījumu pēc kvalitatīva satura visā pasaulē. Gan citur, gan Latvijā tieši sabiedriskie mediji ir tie, pie kuriem sabiedrība vēršas pēc kvalitatīvas un drošas informācijas. Piektdien atklātais video tos raksturos kā mediju vides sirdi, bez kuras pukstiem nevar runāt par spēcīgu mediju sistēmu kopumā. Taču sabiedriskie mediji Latvijā atrodas daudzu izaicinājumu priekšā, kuri nav atrisināmi citādi kā ar politisku rīcību un atbalstu. Tāpēc ik svarīgi ir uzturēt dialogu par sabiedrisko mediju reformas gaitu”, 21.maijā paredzētās sarunas mērķi skaidro projekta vadītājs, LKA lektora p.i. mediju industrijā Roberts Putnis.

Kategorijas