Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Marienburgas astotais brālis” pošas uz Dienvidu torni

Līga Vīksna

2020. gada 19. maijs 09:44

957

Ir radīta koncepcija atjaunotā Alūksnes Pilssalas Dienvidu torņa piedzīvojumam “Marienburgas astotais brālis”. Tas būs stāsts, kā iedarbība skaņosies galvenokārt mūzikā un dažādos dziedājumos.


Aizvadītajā nedēļā Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Sanita Adlere jauno ideju prezentēja kultūras, izglītības un sporta komitejas deputātiem. Alūksnieši ar nepacietību gaida, kad atvērs atjaunoto Dienvidu torni un ar kādu unikālu piedāvājumu tas pārsteigs. Jau tagad zināms – tas atkal tiešām būs kaut kas unikāls Latvijā un nebijis Alūksnē.


“Dienvidu tornis ir atjaunots pilnā apjomā. Par Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu tornim ir izbūvēti trīs stāvi, iekšējās koka kāpnes, atjaunots jumts. Kopējā torņa platība ir tikai 100 kvadrātmetru – vidēji 33 kvadrātmetri katram stāvam. Tā galvenā kultūrvēsturiskā vērtība ir mūrētās akmens sienas ar autentiskajiem pildījumiem, tādēļ tornī nav vēlams ierīkot klasisku ekspozīciju ar stendiem, monitoriem, kas aizsegtu šo unikālo vēstījumu. Tajā jārada jauns pakalpojums, kas būs tūrisma un kultūras jomās pieprasīts, unikāls un konkurētspējīgs. Kaut kas inovatīvs un nebijis,” pārliecināta S. Adlere.


Plašāk par jauno ideju lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 19. maija numurā.

Kategorijas