Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vidzemes Olimpiskajā centrā atsākti sporta skolas un klubu treniņi

Leta

2020. gada 19. maijs 15:48

33

Valdībai mīkstinot ārkārtējās situācijas noteiktos ierobežojumus, dažas no Vidzemes Olimpiskā centra (VOC) struktūrvienībām ir atsākušas darbu pastiprinātas drošības režīmā, tostarp notiek sporta skolas un klubu treniņi, aģentūru LETA informēja centra pārstāve Lelde Bukovska.

Pagājušajā nedēļā darbu atsāka Sporta veselības centrs. Tā kā darbība tajā pārsvarā notiek individuāli, kopā ar sporta veselības speciālistiem vai nelielās grupās, Sporta veselības centrs nodrošina pilnu pakalpojumu klāstu. Darbs tiek organizēts pēc iepriekšēja pieraksta, tādējādi kontrolējot cilvēku plūsmu koplietošanas telpās.

VOC galvenajā ēkā, Rīgas ielā 91, sporta spēļu laukumos notiek Valmieras Bērnu sporta skolas (VBSS) un sporta klubu plānoti treniņi, stingri ievērojot jaunos distancēšanās noteikumus un ievērojot striktu plūsmu grafiku. Tā kā norisinās tikai iepriekš plānoti un rūpīgi kontrolēti treniņi, nepiederošām personām komplekss ir slēgts. Šādā pašā formātā norisinās treniņi VOC futbola stadionā, un nepiederošām personām, kā arī pašorganizētām aktivitātēm, tas ir slēgts. Uz treniņiem VBSS audzēkņi ierodas jau atbilstošā treniņu apģērbā, pie treniņu zālēm un laukumiem ierīkotās vietās novelkot virsjakas un uzvelkot nodarbību apavus, ievērojot distancēšanos, skaidroja Bukovska. Kopējās ģērbtuves un dušas netiek izmantotas. 

Darbu atsākusi arī VOC Atlētikas zāle, bet pēc līdzīga principa - rūpīgi kontrolēti, iepriekš pieteikti treniņi sporta komandām, ievērojot pēc zāles platības maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu. Citiem apmeklētājiem VOC Atlētikas zāle pieejama tikai kopā ar kādu no VOC Atlētikas zāles treneriem. Bez saskaņošanas un trenera uzraudzības, kamēr būs spēkā ierobežojumi, trenažieru zāle nebūs pieejama.

Viesnīca "Naktsmājas" darbu atsāk šodien, ievērojot valstī pieņemtos drošības noteikumus.

Sajūtu parkā, pārskatot trašu plūsmu organizēšanu, būs iespējamas drošas pastaigas pa koku galotnēm un citas aktivitātes, bet tās būs pieejamas vēlāk.

Valmieras peldbaseins pagaidām ir slēgts. Dīkstāves laiks tika izmantots lietderīgi, veicot ģenerāltīrīšanu un ikgadējās apkopes, kas iepriekš bija plānotas vasarā. Darbības atsākšana iespējama jūnijā, sākot ar organizētiem peldēšanas treniņiem. Pagaidām spēkā esošie nosacījumi liedz atvērt atpūtas zonu, bet, ja lielais peldbaseins tiks atvērts sporta komandu treniņiem, peldbaseina administrācija meklēs risinājumu arī individuālajiem peldētgribētājiem nodrošināt lielā peldbaseina apmeklēšanu, ievērojot visus drošības noteikumus, solīja Bukovska. 

Visās VOC struktūrvienībās apmeklētājiem jāievēro divu metru distance no citiem, tiek stingri kontrolēta klientu plūsma, nodrošināti bezkontakta norēķini un tiek pastiprināti dezinficētas un vēdinātas telpas. Ieeja liegta personām ar elpceļu infekcijas slimības simptomiem un personām, uz kurām attiecas pašizolācijas, karantīnas vai izolācijas nosacījumi. Apmeklētājiem savs veselības stāvoklis un iepriekšminēto nosacījumu ievērošana, ja tādi uz personu attiecas, ir jāapliecina ar parakstu.

Kā ziņots, kopš pagājušās nedēļas otrdienas ir mīkstināti atsevišķi Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, piemēram, tagad vienkopus drīkst pulcēties līdz 25 cilvēkiem, lai gan iepriekš kopā drīkstēja sanākt tikai pa diviem. Pagājušajā nedēļā pilsoņu brīvai kustībai arī tika atvērtas Baltijas valstu iekšējās robežas.

Kategorijas