Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piešķir papildu 4,32 miljonus eiro ārkārtējā situācijā palielinātā bērna kopšanas pabalsta izmaksai

Leta

2020. gada 20. maijs 14:00

28

 Labklājības ministrijai (LM) piešķirti papildu 4 324 233 eiro, lai tā varētu izmaksāt ārkārtējā situācijā palielināto bērna kopšanas pabalstu, par ko valdība vienojusies jau iepriekš.

Turpmāk par laika periodu, kamēr izsludināta ārkārtējā situācija, personai, kura kopj bērnu vecumā no pusotra gada līdz diviem gadiem, bērna kopšanas pabalsta apmērs būs 171 eiro mēnesī līdzšinējo 42,69 eiro vietā.

Bērna kopšanas pabalsta apmērs mēnesī paaugstināts no 42,69 eiro uz 171 eiro arī tām personām, kuras kopj dvīņus vai vairākus vienās dzemdībās dzimušus bērnus vecumā no pusotra gada līdz diviem gadiem.

Lai valsts varētu nodrošināt bērna kopšanas pabalsta un piemaksas pie bērnu kopšanas pabalsta izmaksu no 2020.gada 12.marta līdz ārkārtas situācijas izsludināšanas beigām, valdība otrdien nolēma piešķirt tam nepieciešamos līdzekļus no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Vienlaikus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Labklājības ministrijai piešķirti 23 595 eiro, lai nodrošinātu informācijas sistēmu funkcionalitāti vienreizējas 150 eiro piemaksas nodrošināšanai personām, kuru apgādībā ir bērns ar invaliditāti.

Par laika periodu, kamēr izsludināta ārkārtējā situācija, personām, kurām šajā periodā ir tiesības uz piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti, tiks izmaksāta vienreizēja piemaksa 150 eiro apmērā.

Vienreizējās piemaksas izmaksa tiks nodrošināta līdz 30.jūnijam, bet gadījumos, kad bērnam invaliditāte noteikta ārkārtējās situācijas laikā, bet informācija no Veselības un darbspēju ekspertīzes valsts komisijas par invaliditātes noteikšanu bērnam Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā saņemta pēc 30.jūnija, lēmumu par vienreizējās piemaksas piešķiršanu aģentūra pieņems desmit darbdienu laikā pēc informācijas saņemšanas.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju Latvijā līdz 9.jūnijam ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Kategorijas