Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uztrauc daudzie igauņi veikalos

Aivita Lizdika

2020. gada 22. maijs 09:01

1215

Kopš 15. maija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie un personas ar uzturēšanās atļaujām var brīvi ceļot starp visām trim Baltijas valstīm. Iedzīvotājus tas tomēr satrauc, un daudzi uzskata, ka tas izraisīs jaunu koronavīrusa saslimšanas vilni. Jau 15. maijā varēja novērot, ka daudzi igauņi apmeklēja Alūksni un Api, lai iepirktos.


Ārlietu ministrija norāda, ka no 15. maija bez ierobežojumiem var ceļot, ja persona pēdējo 14 dienu laikā nav bijusi ārpus Baltijas valstīm, personai nav noteikta pašizolēšanās saistībā ar “Covid - 19” vai “Covid - 19” kontaktpersonas statusa dēļ, kā arī, ja personai nav elpošanas ceļu saslimšanas pazīmju.


Daudzi alūksnieši un apenieši uzskata, ka ir bezatbildīgi doties uz kaimiņu valsti vienkārši, lai iepirktos. “Jau piektdien Apē bija vērojamas vairākas automašīnas ar Igaunijas valsts numura zīmēm, veikalos atkal dzirdama igauņu valoda. Domāju, ka par piesardzību aizmirsts pārāk ātri, un šāda vienkārša ceļošana pa veikaliem var izraisīt jaunu slimības uzliesmojumu,” laikrakstam bažīgi stāsta kāda apeniete.
Arī alūksnieši novērojuši, ka jau piektdien igauņi iepirkušies “Maximā”, “Drogās” un, lai arī robežu drīkst šķērsot, tas dara viņus bažīgus. Tādēļ neaizmirsīsim par distancēšanos un turpināsim biežāk mazgāt rokas!

Kategorijas