Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Notiks konsultācijas par Aktīvo iedzīvotāju fondu un citiem jautājumiem Alūksnes novada Sabiedrības centrā

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 22. maijs 11:05

40

Kopš oficiālās Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) programmas atklāšanas pagājušas jau pāris nedēļas, kad tiešsaistē ikvienam bija iespējams uzzināt jau mazliet vairāk par pirmajiem plānotajiem projektu konkursiem. Tomēr secinot, ka jautājumu joprojām ir vairāk nekā atbilžu, Valmieras novada fonds dodas sniegt klātienes individuālas konsultācijas. Šoreiz tiekšanās notiks Alūksnes novada Sabiedrības centrā (Dārza 8a) 3. jūnijā, vēsta Valmieras novada fonda projektu vadītāja Gundega Siliņa.


Izbraukuma konsultācijas notiks, sākot no plkst. 13:00 Sabiedrības centra otrajā stāvā. Iepriekšēja pietiekšanās līdz š.g. 2. jūnijam, zvanot uz tālruni 20258200 (Gundega) vai rakstot uz e-pastu gundega.silina@vnf.lv. Tiem, kas vēlas pieteikties konsultācijām, aicinām iepriekš apdomāt un sagatavot jautājumus, kā arī iepazīties programmas mājaslapā www.activecitizensfund.lv publicēto AIF atklāšanas pasākuma video, prezentāciju un informatīvo Stratēģiskā projektu konkursa nolikumu. 


Tāpat 3. jūnijā, sākot no plkst.13:00 būs pieejamas arī grāmatvedības konsultācijas NVO, ietverot arī tēmas par finanšu uzskaiti, dokumentu noformēšanu, vienkāršā un divkāršā ieraksta grāmatvedības organizēšanu, gada pārskatiem utt., pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam. Konsultācijas sniegs Sanda Kalniņa, ilggadēja grāmatvede dažādos uzņēmumos un NVO. Vēlama iepriekšēja pietiekšanās līdz š.g. 2. jūnijam, zvanot uz tālruni 29100840 vai rakstot uz e-pastu undinesanda@inbox.lv. 


Jāatgādina, ka AIF programmas mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību un vairot mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spējas Latvijā. AIF finansējums pilsoniskās sabiedrības organizācijām būs pieejams atvērtu projektu konkursu veidā. Projektu iesniedzēji Latvijā varēs izvēlēties, kāda veida projektus īstenot: stratēģiskus, kapacitātes, rīcības vai kampaņu sabiedrības izpratnes palielināšanai par demokrātiju un to veidojošajiem procesiem. Tiks īstenoti arī divi iepriekš noteikti projekti: pētījums par pilsoniski sabiedrisko sektoru Latvijā 2020-2024 un pilsonisko kompetenču akadēmija “Pārmaiņu radītāji”.


Jau zināms, ka Valmieras novada fonds ir viena no sešām nevalstisko organizāciju apvienības organizācijām, kas administrēs Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds” Latvijā. Kopējais programmas finansējums ir 8.5 miljoni eiro. Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) finansējums pilsoniskajai sabiedrībai Latvijā būs pieejams no 2020.-2024. gadam AIF programmās “Demokrātijas kultūra”, “Cilvēktiesības”, “Ilgtspēja un kapacitāte” un “Divpusējā un reģionālā sadarbība”.
Uzzināt vairāk par Latvijas Aktīvo iedzīvotāju programmu, tās termiņiem, projektu konkursiem un pieejamo finansējumu iespējams Aktīvo iedzīvotāju fonda mājaslapā, kā arī AIF Facebook lapā. 

Tāpat aicinām sekot līdzi aktualitātēm Valmieras novada fonda mājaslapā un Facebook grupā “NVO Vidzemē”. Visos Latvijas reģionos AIF koordinatori sniegs konsultācijas par AIF programmām, atbalstāmajām aktivitātēm, tai skaitā konsultēs projektu sagatavošanā. Vidzemes reģionā to veiks Valmieras novada fonds.

Kategorijas