Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauniešus un jaunatnes darbiniekus no visas Latvijas acina pieteikties pasākumam ''[Pa]Lēciens jaunatnes jomā!''

Krista Lubiņa

2020. gada 22. maijs 13:04

44

Pirmais šāda veida pasākums norisināsies jau no 2. līdz 5.jūnijam tiešsaistē, un tajā aicināti pieteikties jaunatnes jomas pārstāvji no visas Latvijas, lai kopā meklētu praktiskus risinājumus, radītu rīkus un metodes, ar mērķi uzlabot un dažādot darbu ar jauniešiem. Pasākumu organizē Latvijas Jaunatnes padome (LJP) un sadarbības partneri BoostEvent, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA). 


Šajā neziņas un neskaidrību pilnajā laikā, kurš arvien atklātāk un spilgtāk izgaismo izaicinājumus darbā ar jaunatni, ar vien vairāk tiek uzdoti jautājumi, kas tiešā veidā skar jaunatnes darbiniekus gan pašvaldībās, gan organizācijās visā Latvijā. Kā savlaicīgi atpazīt garīgās veselības traucējumus un attālināti atbalstīt jaunieti, kurš no tiem cieš? Kā sasniegt jauniešus digitālajā vidē un ieinteresēt piedalīties attālinātajās aktivitātēs? Ko mainīt darbā ar jauniešiem pēc COVID-19? Kā nodrošināt jauniešu līdzdalību un aktīvu iesaistīšanos tiešsaistē?


‘’Jau pēdējos pāris gadus esmu uzskatījusi, ka mums ir jāmaina darba ar jaunatni pozicionēšana. Arvien vairāk gribējās mudināt speciālistus iet uz ielām, strādāt ar jauniešiem krīzes situācijās, sasniegt un atbalstīt, tos kuriem tas visvairāk ir nepieciešams.’’ tā Alma Brinkmane, Jaunatnes politikas eksperte. 


Lai atrastu labākos risinājumus šiem izaicinājumiem, darbojoties komandās un konsultējoties ar profesionāliem mentoriem, četras dienas dalībnieki strādās pie praktisku metožu, vadlīniju un rīku izveides, ko izmantot tiešā darba ar jauniešiem veikšanai gan valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa ietvaros, gan pēc tā.  Virtuālais pasākums būs balstīts uz hakatona idejas principiem. Precīzāks treneru, mentoru un iedvesmas personu saraksts tiks publicēts drīzumā. Provizoriskā pasākuma programma pieejama pasākuma Facebook lapā. 


Pasākums ir ļoti nozīmīgs solis darba ar jaunatni attīstībai Latvijā, jo tā ir iespēja jomas praktiķiem, jauniešiem un citu jomu profesionāļiem, ar kuriem ir būtiski veidot sadarbību, satikties vienotā platformā un ne tikai runāt par problēmjautājumiem un izaicinājumiem, bet radīt tiem praktiskus risinājumus. Tā ir iespēja dalīties ar labās prakses piemēriem, iedvesmot pašiem sevi un vienam otru un veidot savstarpējo sadarbību. 


Dalība pasākumā ir bez maksas, bet dalībnieku skaits ir ierobežots. Aicinām pieteikt savu dalību līdz 27.maijam, aizpildot anketu ej.uz/palieciensLJP. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Latvijas Jaunatnes padomi, rakstot uz ljp@ljp.lv . 
Pasākums īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros, ko atbalsta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Kategorijas