Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veic dubultās virsmas apstrādi grants ceļiem Apes novadā

Agita Bērziņa

2020. gada 24. maijs 13:23

180

Lai uzlabotu ceļu kvalitāti, Apes novadā sākušies ceļu un ielu virsmas dubultās apstrādes darbi ar granīta šķembiņām un bitumena emulsiju. Dubultā virsmas apstrāde novērsīs ceļu putēšanu, nodrošinot komfortablāku un ērtāku pārvietošanos.
Iestādes “Komunālā saimniecība” vadītājs Gundars Pihlis stāsta, ka darbi notiks visā novadā – gan pilsētā, gan katrā pagastā. Saskaņā ar veikto iepirkumu ceļu un ielu virsmas dubulto apstrādi veiks SIA “Valkas ceļi”. Apes novada dome budžetā šiem darbiem paredzējusi 70 000 eiro. Darbus veiks līdz 1. augustam.

Pilsētā – mazāk grantētu ielu
G. Pihlis stāsta, ka visiem ceļa posmiem, kas sākotnēji bija iekļauti sarakstos, finansējuma darbu veikšanai nepietika. “Deputātiem bija jāvienojas, kuros posmos darbus veikt. Protams, deputāti grib, lai izdarītu pēc iespējas vairāk, bet finansējums ir tik, cik ir. Mēģinām ar atvēlētajiem līdzekļiem izdarīt maksimāli vairāk,” norāda G. Pihlis.
Viņš ir pārliecināts, ka pilsētā jābūt pēc iespējas mazāk grantēta seguma ielām. “Jo mazāk grantētu ielu, jo labāk.  Pēc iespējas jāsamazina šāds ielu skaits. Jau pagājušajā gadā divām ielām – Aptiekas un Brīvības -, veicām dubulto apstrādi. Pieredze izrādījās diezgan laba. Ielas ir labā kvalitātē. Tādēļ arī šogad deputāti nolēma, ka iesāktais jāturpina. Finansējuma robežās mērķtiecīgi gadu no gada ceļus sakārto visā novada teritorijā, neatstājot novārtā nevienu pagastu,” teic G. Pihlis. 


Ceļu stāvoklis ir atšķirīgs
G. Pihlis norāda, ka Apes novadā ceļi nav ļoti sliktā stāvoklī. “Ir sliktāki posmi, kurus nespējam pietiekami labi sakārtot un uzturam vienkārši braucamā stāvoklī. Tie ir arī ceļi, kas ikdienā iedzīvotājiem nav tik nepieciešami, vai ceļi, pa kuriem brauc mežsaimniecības un lauksaimniecības tehnika, ir nedaudz sliktākā stāvoklī. Cenšamies labot tos, kas vairāk nepieciešami iedzīvotājiem. Arī šoreiz izvēlējāmies ceļa posmus, kur satiksme ir intensīvāka, piemēram, uz Randatu dabas taku Virešu pagastā, ko izmanto gan tūristi, gan vietējie iedzīvotāji, zemnieki un lauksaimnieki. Arī citi izvēlētie posmi ir svarīgi iedzīvotājiem un lauksaimniekiem,” skaidro G. Pihlis un piebilst, ka ceļu stāvoklis katrā pagastā atšķiras. “Ir ceļi, kas ir labākā stāvoklī, ir sliktāki. Tas atkarīgs no tā, cik ļoti par tiem domāts un arī izdarīts iepriekšējos periodos. Piemēram, pagastos, kur ir  sava tehnika un regulāri pievestas šķembas, situācija ir labāka,” saka G. Pihlis. 


◆ Apes pilsētā ar dubultās virsmas tehnoloģiju apstrādās Vaidavas ielu un Kalna ielas posmu;

◆ Trapenes pagastā ceļa posmus Rīti – Kokles - Muižnieki un Zīles -Pienotava – Gobas;

◆ Virešu pagastā ceļu posmus A2 - Augstkalni un  A2 – Luikas;

◆ Gaujienā sakārtos laukumus pie Gaujienas pamatskolas.

Kategorijas