Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Putukvasa” dziesma - ceļā uz “Sirdsdziesmas” statusu

Sandra Apine

2020. gada 26. maijs 00:00

370

Alūksnes grupa “Putukvass” ar savu dziesmu “Jautājums” jau trešo mēnesi veiksmīgi startē LTV1 raidījuma “Latvijas Sirdsdziesma” aptaujā, un līdz maija beigām mēs ar savu balsojumu varam atbalstīt tās izvirzīšanos aptaujas topā, kas savukārt nozīmē atpazīstamību ansambļa tālākajai darbībai un prieku faniem. Svarīgi, ka pagājušonedēļ grupai radusies vēl viena jauna dziesma, kas varēs iekarot dziesmu topus nākotnē.

Pamazām kļūst
atpazīstami
“Dziesma “Jautājums”, kā jau lielā daļa muzikālo vēstījumu, ir par mīlestību un atkalsatikšanos. Pašlaik tā ierindojas un stabili turas populārāko dziesmu topā jau trešo mēnesi. Tas ir labs rādītājs, jo jaunpienācēji bieži vien pēc pirmā mēneša “lido” no aprites ārā. Marta balsojums bija vislabākais, taču tagad, maijā, notiek fināla balsojums, un, domāju, ka šī dziesma ir pelnījusi ievērību būt starp labākajām,” saka viens no grupas “Putukvass” dalībniekiem alūksnietis Juris Marinovs.
Kaut arī “Putukvasa” mērķis ir muzicēt savam un vietējo priekam, puiši priecājas, ka grupa pamazām kļūst atpazīstama Latvijas šlāgermūzikas pasaulē. Labas atmiņas viņiem ir par dziesmas “Par rudeni” izvirzīšanos “Sirdsdziesmas” trijniekā 2018. gada 19. novembrī – tieši uz Latvijas simtgadi.

Klipi top Alūksnes skaistākajās vietās
Dziesmas “Jautājums” mūzikas un teksta autors ir grupas “Apvedceļš” mūziķis Jānis Krūmiņš, kurš ir pazīstams kā autors vairāku šlāgergrupu dziesmām, tostarp arī “Putukvasa” daiļradei.
“Svarīgi, ka dziesmas klips ir gluži kā reklāma mūsu pilsētai Alūksnei, jo tas aizvadītā gada oktobrī ir filmēts pilsētas skaistākajās un atpazīstamākajās vietās – Alūksnes ezera krastā, Pilssalā, muižas parkā,” stāsta J. Marinovs un atklāj, ka drīzumā grupa nāks klajā ar vēl vienu klipu. “Pagājušajā nedēļā mums dzimusi vēl viena jauna dziesma ar nosaukumu “Zeltmatīte”, kam tuvākajā laikā uzsāksim videoklipa filmēšanu, kas arī visticamāk notiks Alūksnes īpašajās vietās. Arī ar šo dziesmu plānojam startēt “Latvijas Sirdsdziesmas” nākamā gada aptaujā. Savukārt klausītāji ar šo mūsu jaunradi, iespējams, varēs iepazīties jau šo sestdien “Latvijas Radio 2” raidījumā “Nedēļa mūzikā”,” atklāj Juris Marinovs.
Jāpiebilst, ka grupa jau sāk apsvērt, ar kādiem jaunumiem un aktivitātēm nāks klajā nākamgad, jo 2021. gadā “Putukvasam” aprit 10 gadi. “Ja nebūs nekādu ierobežojumu pasākumu rīkošanai, tad noteikti šo notikumu atzīmēsim kopā ar visiem draugiem, atbalstītājiem un faniem,” sola J. Marinovs.


Dziesma
“Jautājums”

Ja kā skolā man jautā -
Kāds tad atlikums,
Kopā būt ar tevi
Pareizs šķiet tāds iznākums.

Paiešos tev pretī,
Tu varbūt ceļā jau.
Iešu, varbūt veiksies,
Jo tāpat man miera nav.

Varbūt satikšu es vēju,
Kuram teiksi tu – labrīt!
Lūgšu viņam manā vietā
Tevi maigi noskūpstīt.

Mūzika un vārdi:
Jānis Krūmiņš



Uzziņai
■ “Latvijas Sirdsdziesma” ir Latvijas Televīzijas veidots raidījums, kas ir kādreizējās  “Latvijas Šlāgeraptaujas” tradīciju turpinātājs.

■ Katru sezonu raidījums aicina skatītājus piedalīties gada aptaujā par mīļāko sirdsdziesmu. Aptauju organizē trīs pakāpēs: balsošana par mēneša dziesmām; starpfināla balsošana (trīs reizes aptaujas laikā); fināla balsojums (LTV1 tiešraide).

■ Dziesmas var noklausīties 
un balsot internetā:
https://ltv.lsm.lv/lv/izklaide/latvijas-sirdsdziesma/sirdsdziesma-balsojums

Kategorijas