Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē mācību gadu noslēdz ar orientēšanās spēli “Redz, kur Alūksne!”

Sandra Apine

2020. gada 29. maijs 08:17

125

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs (ABJC) mācību gadu nolēmis noslēgt netradicionāli, pēdējā skolas dienā organizējot orientēšanās spēli ar uzdevumiem “Redz, kur Alūksne!”


“Mācību gada noslēgumu nevaram atzīmēt kā ierasts – ar kopā pulcēšanos, tādēļ rosinām to atzīmēt netradicionāli – ar īpašu orientēšanās spēli, kas būs kā sveiciens skolēniem pēdējā skolas dienā. Tas būs pamudinājums iziet pastaigā, būt aktīvam, atzīmēt svētkus citādāk. Spēlē var piedalīties gan individuāli, gan komplektēt nelielu komandu ar labāko draugu vai arī – ar ģimenes locekļiem. Tāpat esam padomājuši par to, lai var spēlēt gan lielie skolēni, gan mazie, tādēļ būs visiem atbilstošas grūtības pakāpes uzdevumi,” stāsta ABJC jaunatnes lietu speciāliste Una Tomiņa.


Orientēšanās spēles noteikumi tiks izziņoti rītdien, 29. maijā, ABJC mājas lapā un sociālajos tīklos – sekojiet līdzi vai jautājiet ABJC bērniem un jauniešiem. Spēlēt varēs visu nedēļas nogali – kad kuram ērtāk. Svarīgi - lai spēlētu “Redz, kur Alūksne!”, viedtālrunī ir jāielādē aplikācija “Actionbound.”


Spēles princips šāds: dalībnieki dodas pastaigā pa Alūksni, meklējot aplikācijas kartē atzīmētos punktus, kuri atrodami ar norāžu vai netiešu mājienu palīdzību. Dalībiekus sagaida uzdevumi, kas sagatavoti sadarbībā ar Alūksnes Tūrisma centru, Alūksnes muzeju un Alūksnes novada pašvaldību, kas nozīmē, ka dalībniekiem jābūt vismaz nelielām zināšanām par Alūksnes pilsētu vai arī – tās šeit varēs iegūt.


“Piemēram, vai jūs zināt vislabāko skatpunktu uz Cepurītes salu?” ieinteresē U. Tomiņa, paverot priekškaru uz vienu no spēles uzdevumiem.


Jaunatnes lietu speciāliste atzīst – ja dalībniekiem spēle patiks, nākotnē varētu organizēt kaut ko līdzīgu. “Rosinām jauniešus izkustēties, un, izrādās, tas viņiem patīk. To pierādīja jauniešu atsaucīgā dalība laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” organizētajā slēpņošanas spēle “Discover the City”, tādēļ ceram, ka arī dalība šajā būs aizraujošs mācību gada noslēgums,” tā U. Tomiņa. 

Kategorijas