Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunannā sāk pārbūvēt Dzirnavu tiltu

Aivita Lizdika

2020. gada 5. jūnijs 00:00

10

Jaunannas pagastā pagājušajā nedēļā uzsāka Dzirnavu tilta atjaunošanu ceļa posmā Jaunanna – Eizentāle. Ar 1. jūniju tilts satiksmei jau slēgts un kustība notiek pa apvedceļu.

Ilgais ceļš līdz remontam
“2017. gada septembrī apsekojām Dzirnavu tiltu, kas ved pāri Ievednes upei. Inspekcijas tehniskajā atzinumā konstatēts, ka tilts ir neapmierinošā stāvoklī. Tad nolēma, ka divu gadu laikā tam ir jāizstrādā atjaunošanas darbu tehniskais projekts un jāveic atjaunošanas darbi,” stāsta Jaunannas pagasta pārvaldes vadītāja Vēsma Čugunova.
2018. gada novembrī būvprojekts bija gatavs un veica būvprojekta ekspertīzi. “Tā kā tilta atjaunošana bija steidzama, līdzekļus būvdarbu veikšanai un būvuzraudzībai lūdzām Alūksnes novada pašvaldībai. 2019. gadā no pašvaldības ceļu un ielu budžeta uzkrājuma šim nolūkam piešķīra 80 000 eiro, bet atlikušo summu pašvaldība tobrīd plānoja ņemt kā aizdevumu Valsts kasē. Tā kā tolaik Valsts kase aizdevumus piešķīra tikai Eiropas Savienības projektu realizācijai, Dzirnavu tilta remontam aizdevumu nesaņēmām. Tomēr tilts bija steidzami jāremontē, tādēļ šogad pašvaldība no budžeta piešķīra šim nolūkam iztrūkstošos 108 166 eiro,” to, kādēļ tilta remonts sācies tikai šogad maijā, skaidro V. Čugunova. Kopējā Dzirnavu tilta atjaunošanai un būvuzraudzībai nepieciešamā summa ir 188 166 eiro.

Jāizmanto apvedceļš
Veicot iepirkumu, saskaņā ar SIA “Inženierbūve” izstrādāto būvprojektu, darbus tilta pārbūvē veic SIA “Ceļinieks 2010” no Smiltenes.
Vispirms noņēma apaugumu teritorijā ap Dzirnavu tiltu. 1. jūnijā tilts tika slēgts satiksmei. Transportlīdzekļi turpmāk galapunktā varēs nokļūt pa apbraucamo ceļu. “No jaunanniešiem pagasta pārvalde jau saņēmusi iesniegumus ar lūgumu ierobežot transporta līdzekļu ātrumu uz apvedceļa, tādēļ pašlaik veicu ceļa zīmju saskaņošanu. Ceru, ka visdrīzākajā laikā uz apvedceļa noteikti būs jāievēro ātruma ierobežojums, jo pa to mēdz pārvietoties arī gājēji, māmiņas ar bērnu ratiņiem un velosipēdisti.
Savukārt kājāmgājēji no viena krasta uz otru pašlaik var pārvietoties pa turpat blakus izbūvētajiem pakāpieniem, bet turpmāk pār upi vedīs 13 metru gājēju tiltiņš. Aicinu jaunanniešus būt saprotošiem un samierināties ar šīm pagaidu neērtībām!” saka pagasta pārvaldes vadītāja.


Kategorijas