Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar siltuma sajūtu sirdī

Marta Līva Ziņģe

2020. gada 5. jūnijs 00:00

20

Antuans de Sent - Ekziperī reiz ir teicis: “Ja tu visu laiku iesi tikai taisni un taisni, nekur tālu tu netiksi…”. Iemesls, kāpēc es izvēlējos šo citātu, lai raksturotu 2019./2020. mācību gada sajūtas, ir vienkāršs -  šogad es tā pa īstam iemācījos mest līkumus un pieņemt jaunus izaicinājumus. Mācību gads noteikti paliks atmiņā ar radušos situāciju pasaulē, tomēr es negribu aizmirst to, ka pirms tam bija neskaitāmi un skaisti mirkļi gandrīz katru dienu - svētku līnijas, skolas un klases stundas, sporta dienas, klases vakari, pasākumi, Ziemassvētku balle, protams, mūsu Žetonu vakars un jāsaka - pat katra mācību stunda un starpbrīdis rada sirdī siltu sajūtu.
Tikpat siltas atmiņas manī raisīsies par skolēnu Ministru kabineta darbu. To es varētu pielīdzināt ziedošai pļavai vasaras dienā. Puķes aug visdažādākās – pīpenes, magones, rudzupuķes, arī pa kādai smilgai un nezālei. Tieši tādas bija realizētās idejas, jo, lai puķe uzziedētu, jāiegulda daudz – laiks, pacietība un darbs. Esmu gandarīta par paveikto un šobrīd ar mierīgu sirdi varu nodot savus amata pienākumus tālāk. Veiksmi jaunajai skolēnu Ministru kabineta komandai!
Esmu pārliecināta, ka mans absolvēšanas gads ieies vēsturē ar to, ka mēs bijām “tie divpadsmitie”, kuriem izpalika Pēdējais zvans, izlaidums un citi svarīgi skolas dzīves mirkļi, bet siltais smaids, ko veltīt skolotājiem, skolasbiedriem un visiem, visiem, kuri šo gadu laikā ir palīdzējuši, būs ne mazāk sirsnīgs. Sirsnīgs paldies, cienījamie skolotāji, par laiku, ko bijām kopā, par ieguldīto darbu!
Nobeigumā - pirms pāris dienām redzēju, kā jaunie ģimnāzisti dodas iesniegt dokumentus, lai uzsāktu mācības. Manī uzreiz uzjundīja tik spēcīgas izjūtas, jo viņiem šis brīnišķīgais skolas gadu ceļš vēl ejams, bet es to noslēdzu. Lai mums visiem veselība un daudz ceļu, kuros mest līkumus!

Marta Līva Ziņģe,
ģimnāzijas skolēnu Ministru kabineta prezidente

Kategorijas