Aluksniesiem.lv ARHĪVS

110 gadi!

Iveta Mikijanska

2020. gada 5. jūnijs 00:00

6

Tu atmiņu gaismā vēl,
skola, tā pati,
Mēs citi, sen citi…
(Skaidrīte Kaldupe)

2020. gads paliks vēsturē ar savu citādību. Citādi strādājam, citādi atpūšamies un citādi uzvedamies. Tomēr ir  notikumi, kas rit savu gaitu un neapstājas.
Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija šogad svin jubileju. 110 gadus skan skolēnu soļi ģimnāzijas dažādu ēku gaiteņos, skan smiekli, priecīgas čalas un nopietnas sarunas klasēs. Pat klusums ir īpašs – tas ir radošs un meklējošs klusums, kuru katru gadu septembrī pārtrauc jaunības enerģija un radošais gars.
Un tā jau 110 gadus! Skolai ir savs ritms, sava gaisotne, jo tā vienmēr ir piepildīta ar jaunības sapņiem un cerībām, ar drosmi un uzņēmību. Šajos daudzajos gados skola ir devusi ceļamaizi daudziem simtiem jaunu cilvēku. Tā ir devusi zināšanas, prasmes un mērķus.
 Katram absolventam ir savs skolas gadu stāsts. Par priekiem un bēdām, draugiem un garāmgājējiem, sasniegumiem un notikumiem. Kopā šie stāsti veido mūsu kopīgo – Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas stāstu. Mūsu lielākā bagātība ir cilvēki – absolventi, skolotāji, tehniskie darbinieki, kuri skolas atmiņu kamolā ievij katrs savu pavedienu. Vissirsnīgākā pateicība tiem absolventiem, kuri savus stāstus ir izstāstījuši un dalījušies atmiņās par skolas laiku. Viss turpinās! Skolas muzejs joprojām gaida absolventu  stāstus. Tie ir iedvesmas avots jaunajai ģimnāzistu paaudzei un spēka avots ģimnāzijas darbiniekiem.
Ģimnāzijas (arī Alūksnes 1. vidusskolas) absolvent! Vai Tu jau esi izstāstījis savu stāstu?
Ja neesi, tad tiec mīļi lūgts to  izstāstīt un iesūtīt:
avg.muzejs@aluksne.lv

Iveta Mikijanska,
Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja

Kategorijas