Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bērnudārzi strādās vasarā

Agita Bērziņa

2020. gada 5. jūnijs 08:04

140

Apes novada pirmsskolas izglītības iestādes šovasar uz laiku neslēgs, un tās strādās visu vasaru. Tā deputāti lēma maija domes sēdē. Lai gan iepriekš deputātiem domas bija atšķirīgas, sēdē lēmumu pieņēma vienbalsīgi.

Apes novada domes izglītības darba speciāliste Gunta Ļuļe norāda, ka pirmsskolas izglītības iestādes ir gatavas audzēkņus uzņemt visu vasaru. “Ņemot vērā to, ka pastāv iespēja ar 9. jūniju ārkārtējo situāciju atcelt, un vecākiem būs jāatgriežas darbā, kuri līdz šim strādāja attālināti vai bija dīkstāvē, būs nepieciešamība pēc pirmsskolas izglītības iestāžu darba.

Tieši vasaras mēnešos vajadzība pēc uzraudzības pakalpojuma pieaugs,” skaidroja G. Ļuļe. Viņa arī norāda, ka lēmums saskaņots ar izglītības iestāžu vadītājiem un iebildumu neesot.
Apes pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” vadītāja Iluta Apine norāda, ka šobrīd ir grūti prognozēt, kāds būs apmeklējums vasarā. “Pieļaujam, ka vīrusa dēļ vecāki jau izmantojuši daļu atvaļinājuma, tādēļ nāksim pretim un strādāsim visu vasaru. Jautājumu par bērnu apmeklētību grupu skolotāji izsūtīja vecākiem, daļa ir atbildējusi, bet daļa nav, tādēļ ir grūti prognozēt bērnu skaitu. Visi šobrīd ir nogaidošā pozīcijā, jo gaida, kas notiks pēc 9. jūnija. Vecāki būtu gatavi jau tagad bērnus vest uz iestādi, bet to nedara, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus. Šobrīd iestādē katru dienu ir no 25 līdz 27 bērniem,” stāsta I. Apine.

Viņa norāda, ka vasaras periodā būs apvienotais grupu režīms, lai darbinieki varētu doties atvaļinājumā. “Ne visi darbinieki krīzes laikā devās ikgadējā atvaļinājumā, tādēļ viņiem ir jādod iespēja atvaļinājumā doties vasarā. Mēģināsim grupās darbu organizēt pēc iespējas veiksmīgāk. Šobrīd ir ļoti daudz nezināmā,” saka I. Apine.


Kategorijas