Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Grants seguma ielās un ceļos būs mazāk putekļu

Līga Vīksna

2020. gada 5. jūnijs 16:06

253

Alūksnes pilsētā veikti darbi, apstrādājot 13 grants ielu segumu ar pretputekļu absorbentu.
Alūksnes novada pašvaldības Īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis norāda – šogad būtiski palielināts ielu skaits, uz kurām šādi darbi veikti. Šo materiālu izmantos arī uz vairāku pagastu ceļiem.

Alūksnes novada pašvaldība budžeta līdzekļus šādam mērķim pilsētā atvēl jau trīs gadus. Šogad absorbenta  iegādei atvēlēti 2230 eiro. “Šopavasar darbi Alūksnē jau veikti un pretputekļu absorbents ielu segumā jau iestrādāts. Jāuzsver, ka šogad šos darbus veica pašvaldības aģentūra “Spodra” ar savu tehniku un pati arī iegādājās absorbentu,” saka I. Berkulis.
Viņš uzsver – šogad vairāk nekā uz pusi palielināts grants ielu skaits, uz kurām šie darbi veikti. Tās ir: Ezermalas, Robežu, Ievu, Jaundārzu, Cerību, Mežinieku, Malienas, Melleņkalna, Smilšu, Ošu, Ziedu, Purva un Skārņu ielas. Iepriekšējos gados apstrādi veica tikai četrās ielās - Ievu, Jaundārzu, Mežinieku un Ošu.

“Iepriekšējos gados testējām, kāds ir rezultāts, grants seguma ielas apstrādājot ar pretputekļu absorbentu, un secinājām, ka ieguvums ir nozīmīgs un attaisnojas vietās, kur ir blīvāka apdzīvotība un intensīvāka satiksme, jo putekļu ir krietni mazāk. Absorbenta iedarbība ir četri mēneši un apstrādi ar to veicam reizi gadā,” saka I. Berkulis.

Līdz ar to atputekļošana šogad ir jau veikta vai tiks vēl veikta arī četros pagastos: Ziemera pagastā autoceļiem vai to posmiem Indrāni – Blūmji - Gailīši, Ziemeri – Murati; Alsviķu pagastā autoceļiem vai to posmiem Aizupītes, Tālavas iela - Ķesteri, Dzintari – Brīdaki – Liepas - Apes ceļš, Alsviķi – Līvkalni; Mālupes pagastā autoceļiem vai to posmiem Priedulāji - Kadiķi, Purmala – Mālupe un Zeltiņu pagastā autoceļam Krastiņi – Krūmiņi.


Kategorijas