Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novadā turpinās uzlabot veselību

Agita Bērziņa

2020. gada 6. jūnijs 15:09

145

Apes novadā turpināsies sabiedrības veselības veicināšanas projekta aktivitātes. Līdzīgi kā iepriekšējā periodā, arī turpmākajos trīs gados Apes novada iedzīvotāji varēs tikties ar speciālistiem, piedalīties nometnēs un fiziskās aktivitātēs.

“Lai mazinātu administratīvo slogu projektu pieteikumu rakstīšanā, Veselības ministrija automātiski piedāvāja visām pašvaldībām, kas piedalījās pirmās kārtas projektā, otrajā piedalīties ar finansējumu 75% no iepriekšējās summas. Mums tie būs 30 484 eiro. Laika periods, kad jāīsteno aktivitātes – no šī gada septembra līdz 2023. gada 31. decembrim,” skaidro Apes novada domes teritorijas attīstības nodaļas projektu vadītāja Indra Levane. Ja pirmajā kārtā sasniedzamais rādītājs bija iedzīvotāju skaits, tad jaunajā tās būs aktivitātes jeb pasākumu skaits. Apes novadā trīs gadu laikā jānoorganizē 144 pasākumi.

I. Levane prognozē, ka rādītāju izdosies sasniegt, jo aktivitāšu būs vairāk - ieplānoti 218 pasākumi. “Arī šoreiz būs dažādu speciālistu lekcijas par atkarībām, ņirgāšanos izglītības iestādēs, divu dienu vasaras skola par stresa mazināšanu, tik ļoti svarīgā koriģējošā vingrošana, nometnes bērniem Gaujienā, Vidagā un Apē, seniori dosies trīs ekskursijās, vedīsim bērnus uz baseinu, būs joga, TRX, ciguna nodarbības. Iepriekš iedzīvotāji ar aktivitātēm bija apmierināti, un tas ir svarīgs rādītājs. Jāteic, ka jaunajā periodā pasniedzēju un lektoru izmaksas būs lielākas, taču tāpat varēsim organizēt daudz aktivitāšu. Lektori uzticas mums, mēs - viņiem,” stāsta I. Levane.
2019. gadā projekta ietvaros notika 26 aktivitātes, kurās piedalījās 2095 novada iedzīvotāji. Gada laikā apgūti 12 492 eiro. Jaunākajam projekta dalībniekam bija trīs gadi, bet vecākajam – 83 gadi.      


Kategorijas