Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veclaicenē labo vēja radītos postījumus

Sandra Apine

2020. gada 7. jūnijs 10:58

122

Sākušies Veclaicenes pagastmājas jumta atjaunošanas darbi. Darbiem uz jumta vēl nav piemēroti laikapstākļi, tādēļ sākts ar tautas nama skatuves griestu atjaunošanu.

“Tā kā laikapstākļi ir ļoti mainīgi un neprognozējami, atjaunošanas darbus sākām no iekšpuses. Pagājušonedēļ sāka ar reģipša noņemšanu un citiem attīrīšanas darbiem, savukārt tiklīdz laikpastākļi atļaus, meistari kāps uz jumta un turpinās darbus tur,” stāsta Veclaicenes pagasta pārvaldes vadītāja Lelde Krancmane.

Sākumā cerēts, ka būs jāatjauno tikai jumta puse, kuru sapostījis vējš. Vēlāk, veicot apsekošanu, konstatēts, ka jāatjauno arī pārējā jumta daļa, kas tomēr arī atrauta no latojuma. Līdz ar to kopumā jāatjauno 125 kvadrātmetri jumta seguma. Darbus plānots pabeigt divu mēnešu laikā, tātad jūlija sākumā, un tad varēs izmantot arī Veclaicenes tautas nama zāli, protams, ievērojot visus pašreiz valstī noteiktās ārkārtējās situācijas ierobežojumus. “Cerams, ka būvnieki iekļausies plānotajā termiņā, un neradīsies kādi papildu sarežģījumi,” saka L Kracmane.
Jāatgādina, ka Veclaicenes pagasta ēka bez daļas jumta palika vētrā aizvadītā gada oktobrī. Ēkai šis jumts likts 2000. gadā, bija labā stāvoklī, taču nu nācās to atjaunot. Vēja radītie postījumi jumtam kopš oktobra bija lieguši darboties Veclaicenes tautas nama zālē, kas līdz šim bija auksta un neapdzīvojama. Pārējās pagastmājas telpās darbība noritēja bez traucējumiem.


Kategorijas