Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nepiemēros kavējuma naudu

Agita Bērziņa

2020. gada 8. jūnijs 09:16

93


Apes novada dome maija sēdē lēma nepiemērot kavējuma naudu dažādu maksājumu veikšanai saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.

Kā sēdē skaidroja domes priekšsēdētājs Jānis Liberts, kavējuma naudu nepiemēros komunālajiem maksājumiem un nekustamā īpašuma nodokļa maksai. “Ņemot vērā, ka arī mūsu pašvaldības kases darbojas attālināti un var norēķināties tikai ar pārskaitījumu, nevis skaidru naudu, būtu loģiski, ja komunālajiem maksājumiem nepiemērotu kavējuma naudu, sākot jau no 13. marta. Pieļauju, ka vecāka gadagājuma cilvēkiem ir problēmas elektroniski veikt pārskaitījumu, tādēļ kavējuma naudu nav pareizi piemērot. Tā būs pretimnākšana mūsu iedzīvotājiem,” sacīja J. Liberts un norādīja, ka kavējuma naudas nepiemērošana pašvaldībai zaudējumus neradīs.

Lemjot par nekustamā īpašuma nodokļa nokavējuma naudas nepiemērošanu, izskanēja ierosinājums kavējuma naudu nepiemērot arī zemes un telpu nomas maksai. “Tas nav atvieglojums, bet mēs neaprēķinām kavējuma naudu,” norādīja J. Liberts. Deputāti ierosinājumu vienbalsīgi atbalstīja.


Kategorijas