Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sabiedriskie ēdinātāji atbalsta plānotos ierobežojumu atvieglojumus pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas

Leta

2020. gada 9. jūnijs 17:39

33

Sabiedriskie ēdinātāji ir apmierināti ar plānotajiem Covid-19 pandēmijas ierobežojumu atvieglojumiem pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītājs, Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis. Viņš atzīmēja, ka lielākais gandarījums ir par noteikumu atļaut iekštelpās pie viena galdiņa atrasties līdz četriem cilvēkiem, bet ārtelpās - līdz astoņiem cilvēkiem. Abos gadījumos aicināts atļaut cilvēkiem sēdēt kopā arī tad, ja nav viena mājsaimniecība.

"Tas ir ļoti labi. Mēs priecājamies par cilvēku skaitu pie viena galdiņa, jo tas bija arī nozares priekšlikums," sacīja Jenzis.

Viņš piebilda, ka katrs ierobežojuma atvieglojums ir iespēja gūt ieņēmumus un jēgpilni nodarbināt darbiniekus.

LETA jau ziņoja, ka Veselības ministrija (VM) izstrādātais noteikumu projekts "Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai" paredz, ka arī pēc 9.jūnija sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos būs jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, bet uz apmeklētājiem, kuri sēž pie viena galdiņa, neattieksies prasība ievērot divu metru distanci.

Vienlaikus spēkā būs nosacījums, ka pie viena galdiņa iekštelpās varēs atrasties ne vairāk kā četri cilvēki. Ārā pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā astoņi cilvēki, kas nav no vienas mājsaimniecības.

Par ierobežojumu mīkstināšanu šodien lemj valdība.

Kategorijas