Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startēs parka skriešanas seriāls

Didzis Bauers

2020. gada 12. jūnijs 00:00

210

Ievērojot Ministru kabineta noteikumus, iespējas sporta pasākumiem ārā paplašinās, palielinās sacensību loks, kas var notikt.
Liela interese vienmēr bijusi par parka skriešanas seriālu pavasarī, kas šogad ierobežojumu dēļ nevarēja notikt, bet, valdībai mīkstinot pulcēšanās ierobežojumus, notiks vasarā. Šovasar seriāls būs īsāks – tikai četri posmi, un pirmais starts tiks dots jau nākošajā ceturtdienā 18. jūnijā pie Tempļakalna parka skatu torņa.
“Skriešanas entuziasti ļoti aktīvi  trenējas un izrāda lielu interesi, zvanot, uzrunājot, gaida sezonas atsākšanos. Nācām kopā ar “Marienburgas vilkiem” un interesentiem, aktīvo sabiedrības daļu, kas  gaidīja šīs sacensības. Nācās skatīties kalendārā, jo tas jūlijā būs ļoti saspringts. Tika atrastas vietas un piemēroti laiki, lai seriāls saīsinātā formātā varētu notikt. Netraucējot citus pasākumus, tas būs līdzīgā formātā,” stāsta Alūksnes novada pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.
Pirmā tikšanās - 18. jūnijā, organizatori starta laiku noteikuši vakarpusē. Ņemot vērā to, ka lielākā apmeklētāju daļa būs strādājošie, kaut arī ir skolēnu brīvdienas – starta laiks ir 18.00, finišu slēdz 20.00. Distances būs kā ierasts, viena kilometra apli varēs veikt sev tīkamās reizes pat līdz 10 vai 12 kilometriem, ja kāds sadūšosies.  Šajā vietā seriāls vēl nav noticis. Būs iespēja izbaudīt jaunu skriešanas apli, uzkāpt tornī, pamēģināt trošu ceļu pāri ezeram. Organizatori cer uz interesantu pasākumu. Būs vieta, kur nolikt mantas, un ir tualete. Vērtēšanā ietilps visi posmi, kuros piedalīsies, un laureātu apbalvošana notiks pēc pēdējā posma noslēguma. Dalībnieki aicināti pulcēties pie Pomonas tempļa 16. jūlijā pulksten 20.30. Tādēļ organizatori aicina piedalīties visos posmos.


“Izskrien vasaru” posmi
18. jūnijs - Skatu tornis
no 18.00, finišu slēdz 20.00.
2. jūlijā – Eola templis.
9. jūlijā – Pie jaunās pils.
16. jūlijā - Pomonas templis.

Kategorijas