Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Polija sestdien atvērs robežas ar ES valstīm

Leta

2020. gada 12. jūnijs 13:44

78

Polija sestdien atvērs robežas ar Eiropas Savienības (ES) valstīm un drīz pēc tam atjaunos starptautisko aviosatiksmi. "Mēs esam nolēmuši atvērt mūsu robežas ar ES, sākot no 13.datuma," trešdien žurnālistiem paziņoja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

Premjerministrs skaidroja, ka citās valstīs, sevišķi Latīņamerikā, bet arī Ziemeļamerikā pandēmijas attīstība rada bažas, tādēļ pagaidām Polija atvērs robežas tikai ar ES valstīm.

No 16.jūnija tiks atsākti arī starptautiskie avioreisi, paziņoja Moraveckis. Taču viņš piebilda, ka aviokompānijām droši vien vajadzēs nedēļu vai divas, lai pielāgotos.

Polijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu līdz šim apstiprināta 27 842 cilvēkiem, no kuriem 1206 ir miruši un 13 411 atveseļojušies.

Nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos Polija 15.martā slēdza savas robežas ārvalstu pilsoņiem, vienlaikus neierobežojot preču pārvadājumus.

Pagājušajā mēnesī Polijas valdība sāka atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu.

Polijā darbu atsākuši restorāni, atļauts pulcēties līdz 150 cilvēkiem un atcelta prasība par sejas masku valkāšanu cilvēkiem, kas ievēro sociālās distancēšanās noteikumus.

Pēc robežu atvēršanas iebraucējiem no ES valstīm nebūs jāievēro karantīna un ES valstu pilsoņi drīkstēs arī brīvi šķērsot Poliju tranzītā, vēsta tīmekļa vietne "SchengenVisaInfo.com".

Kā ziņots, Polijas un Lietuvas robeža tika atvērta jau piektdien.

Lēmums par robežu atvēršanu pieņemts pēc Eiropas Komisijas (EK) rekomendācijas no 15.jūnija atcelt kontroli uz bloka iekšējām robežām.

Ieceļošanas ierobežojumi uz ES ārējām robežām pagaidām paliks spēkā.

Kategorijas