Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Elitas Agitas JANIKAS rokdarbu izstāde sociālās aprūpes centrā ,,Pīlādži’’

Teksts un foto: Ieva Pētersone

2020. gada 15. jūnijs 16:02

1679

15. jūnijs aprūpes centrā ,,Pīlādži’’ paliks atmiņā ar Mālupes saieta nama rokdarbnieces Elitas Agitas JANIKAS rokdarbu izstādi. Pašai rokdarbniecei  tā bija atgriešanās centra zālē vēl tajos laikos, kad pati te strādāja par Mālupes pamatskolas pirmsskolas skolotāju.


    • Te pirmajā un vienīgajā darba vietā nostrādāju divdesmit astoņus gadus. Šajā zālē notika visi pasākumi visiem Mālupes bērniem vairākās paaudzēs, atceras māksliniece un turpina – Bērnu dārza audzinātājām jābūt ļoti radošām. Tā kā rokdarbi man ļoti patīk, tad īsti ar tiem sāku aizrauties no 2012. gada.


Idejas atnāk pašas, prasīties prasās, lai izveidoju par skatāmu lietu. Tad man pašai brīnums, kas no visa iznācis. Tie ir,, mani bērni’’, kurus palaižu tautās, to ir ļoti daudz. Šodien zālē skatāmas 80 vienības, bet patiesībā esmu izgatavojusi simtiem.Viena to nevarētu, man ļoti atbalsta mani ģimenes vīrieši- Vīrs un dēls, atzīst Elita Agita.


Viņa pastāsta, ka izejvielas ir dažādas, gan audums, pērles, dzija, filcējamā vilna, kaprona zeķes, vienreizējās lietošanas karotītes, kvasa pudeles, ar vārdu sakot, visu var pielietot, tikai vajag izdomu.


Viņas ,,bērni’’ bijuši Trapenē, Gaujienā, Alūksnes Pils muzejā, Mālupes saieta namā, aizceļojuši uz Ameriku, Kubu, Austrāliju un citām tālām zemēm.


Centra klienti un darbinieki ar patiesu interesi apskatījās izstādi, kura te būs līdz nedēļas vidum. – Tādu izstādi pat Rīgā neesmu redzējusi. Tas ir sirds darbs, te vajag izdomu, pacietību. Lai viņai veselība, lai ilgus gadus priecē cilvēku sirdis! Tādas runas bija dzirdamas no apmeklētājiem.


Atliek tikai pievienoties! Paldies Elita, ka parādīji arī centrā savus neatkārtojamos darbus.  

Kategorijas