Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Klaudzošos aku vākus uz ielām sola labot

Līga Vīksna

2020. gada 16. jūnijs 00:00

5

Laikraksta redakcijā aizvadītajā nedēļā saņēmām lasītājas alūksnietes jautājumu par to, kad salabos Alūksnes pilsētas zemzemes komunikāciju tīklu skataku vākus?
“Pašlaik tie ir ar iesēdumiem un rada troksni, ja uz tiem uzbrauc ar autotransportu un pat ar velosipēdu. Uz šīm ielām pirms dažiem gadiem veica eiroremontu - Pils, Dārza, Jāņkalna un citas ielās. Turklāt šo “nesmukumu” izjūt ne tikai pilsētas iedzīvotāji, bet arī ciemiņi,” novērojusi lasītāja, kura arī pati piedzīvojusi nepatīkamu atgadījumu nesakārtoto aku vāku dēļ, pārvietojoties pa Alūksnes ielām.
Skaidro Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka: “Šāda problēma lielākoties konstatēta pirmajās rekonstruētajās tranzīta ielās - Pils un Jāņkalna. Šie ir jau salīdzinoši senāk - 2014. gadā veikti darbi, tādēļ, iespējams, vāku kvalitāte bija sliktāka. Turklāt iepirkuma procedūrā, vērtējot pretendentu piedāvājumus, nākas izvēlēties piedāvājumu par zemāko cenu, līdz ar to nereti jāsaskaras ar materiālu kvalitātes problēmām.
Ir vāki, kas ekspluatācijas laikā iespiesti dziļāk par brauktuves segumu, vāku klaudzoņa rodas arī no nolietotām amortizējošajām blīvgumijām. Pilsētas tranzītielu uzturētājs par šo problēmu ir informēts un lūgts rast risinājumu, kā situāciju labot. Plānots, ka atsevišķās vietās tranzītielās, kur ir radušies iesēdumi, veiks remontu, izgriežot asfalta daļu ap aku un paceļot to augšā, bet citviet mainīs blīvgumijas.”


Kategorijas