Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veic budžeta grozījumus

Līga Vīksna

2020. gada 18. jūnijs 13:26

310

Alūksnes novada pašvaldības šā gada budžetā veikti grozījumi, izdalot finansējumu izglītības iestādēm neatliekamu darbu veikšanai, kā arī pārkārtojot to citiem mērķiem. 


Gada sākumā bija iecerēts, ka Dienvidu torni Pilssalā atklās šogad – tiks iekārtota ekspozīcija un par tās apmeklējumu tiks ņemta maksa, 4000 eiro gada laikā, kas nonāktu pašvaldības budžetā. Pašvaldības Finanšu nodaļas vadītāja Evita Ņedaivodina norāda - koncepcija mainījās, tornī veidos citu piedāvājumu, piesaistot arī projektu finansējumu, tādēļ šogad to neatklās, apmeklētāju un ieņēmumu nebūs, un no budžeta tika izņemti plānotie ieņēmumi.

Pilsētas svētku naudu vēl neaiztiek
54 000 eiro budžetā bija plānoti dažādiem ārvalstu braucieniem, kas saistās ar daudzu projektu īstenošanu, kam piesaistīts Eiropas fondu finansējums. “No deputātiem ir saņemts iesniegums šo naudu novirzīt citiem mērķiem – pašlaik tas netiks vēl darīts, turklāt šo finansējumu citiem mērķiem nedrīkst paredzēt,” saka E. Ņedaivodina. 


Gada sākumā 40 000 eiro budžetā bija plānoti Alūksnes Pilssalas labiekārtošanai, un virmoja idejas, kā to apgūt. “Tika izvēlēta ideja, ka Dienvidu tornim un jaunajam gaisa trošu ceļam vajag izstrādāt dizainu un koncepciju: kā jauno piedāvājumu nosaukt, kā pasniegt, reklamēt, līdz ar to 9680 eiro apmērā iekšēji mainīts finansējuma ekonomiskās klasifikācijas kods: no “pamatlīdzekļu izveidošana un nepabeigta būvniecība” uz sadaļu “pārējie iestādes administratīvie izdevumi”,” stāsta vadītāja.
Viņa norāda – pagaidām pašvaldībā vēl nedomā, kā pārdalīt Alūksnes pilsētas svētku norisēm plānoto finansējumu, jo atsevišķi pasākumi tomēr notiks. Tagad, kad valstī atcelta ārkārtējā situācija, par to lems.

Piešķir finansējumu divām skolām

Finansējums piešķirts Alekseja Grāvīša Liepnas un Strautiņu pamatskolām. Liepnas skolai no atsavināšanas procesā iegūtajiem līdzekļiem 6987 eiro izdalīti ugunsdrošības signalizācijas ierīkošanai. Apjomīgāks finansējums – 49 563 eiro – piešķirti Strautiņu pamatskolai: ēkas konstrukciju pastiprināšanas būvdarbiem un to būvuzraudzībai - 25 375 eiro, bet mācību vides infrastruktūras uzlabošanai - 24 188 eiro. 


Savukārt Zivju fonda atbalstīto sešu projektu rezultātā pašvaldības budžetam klāt nākuši 22 424 eiro, par ko plašāk rakstījām jau 9. jūnija laikrakstā. Budžetā veikti arī citi grozījumi.


Kategorijas