Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes dolomīta karjers “mostas” darbam

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 30. jūnijs 00:00

505

Jūlijā SIA “DSG Karjeri” ar jaunu vadību un jauniem attīstības plāniem plāno atsākt ražošanu vienā no uzņēmuma dolomīta karjeriem, kas atrodas Apē. Te ir iespējams iegūt ļoti labas kvalitātes materiālu, kuru var izmantot būvniecībā un ceļu būvē, kā arī ceļu virskārtas sagatavošanai. “Apes karjers var strādāt sekmīgi, nodrošinot ieguvumu gan pašvaldībai un tās iedzīvotājiem, gan arī uzņēmumam un tā darbiniekiem,” saka uzņēmuma jaunais vadītājs Edgars Čeporjus.


SIA “DSG Karjeri” ir viens no lielākajiem dolomīta šķembu ražotājiem, kas darbojas sešās atradnēs Pierīgā un Vidzemē. “Uz dolomīta šķembu ražošanu un atradņu apsaimniekošanu skatāmies ilgtermiņā, neesam orientēti uz ātru peļņas gūšanu. Atbildīgi izturamies pret saražotā materiāla kvalitāti un ļoti daudz pūļu pieliekam, lai produkcija atbilstu visām prasībām,” uzsver SIA “DSG Karjeri” valdes loceklis Edgars Čeporjus.


Uzņēmums ražo dažādu frakciju materiālu, tādējādi “DSG Karjeri” ir nozīmīgs sadarbības partneris ne tikai vietējiem būvniekiem, bet arī eksporta partneriem Igaunijā. “Mums ir svarīgs katrs klients – gan “mazais”, kam vajadzīgas vien dažas tonnas šķembu maisījuma, gan lielie uzņēmumi ar vairāku miljonu apgrozījumu,” stāsta E. Čeporjus. Klienti, kuri vēlas iegādāties produkciju nelielos apjomos, aicināti sazināties ar Apes karjera vadītāju, izmantojot e-pasta adresi:

ape@dsg-karjeri.lv vai arī sazināties telefoniski - 29413018. Lielāku pasūtījumu nodrošināšanai vēlams sazināties: realizacija@dsg-karjeri.lv vai arī telefoniski 29187888. Vairāk informācijas: www.dsg-karjeri.lv


Apes karjerā ir salīdzinoši sen atklāta atradne, kas pētīta jau iepriekšējā gadsimta 50. gados. Šogad nomainīta uzņēmuma vadība, kas uz uzņēmuma pārvaldes modeli raugās ar svaigu skatu. “Apes karjeru vēlamies attīstīt. Šobrīd lielāku uzmanību veltām iepriekš saražoto krājumu apzināšanai un kvalitātes novērtējumam, kā arī pamazām to realizējam. Jūlijā plānojam atsākt arī ražošanu,” vēsta E. Čeporjus.

Uzņēmums apzinās, cik svarīgi ir vides jautājumi, tādēļ, lai nodrošinātu darbošanos saskaņā ar likumdošanu un labo praksi, nodarbina vides inženieri. “Neizslēdzam, ka, sākoties ražošanai, mums būs nepieciešami papildspēki, kas nākotnē varētu nozīmēt arī kādu jaunu darba vietu,” saka uzņēmuma vadītājs.


Tāpat nozarē pieredzējušais uzņēmums aicina apkārtnes zemju īpašniekus uzmanīties no iespējamiem piedāvājumiem iznomāt vai pārdot zemi, kuras dzīlēs ir konstatēti derīgie izrakteņi, vai jau ieguvei sagatavotus karjerus. “Mums ir zināmi gadījumi, kad tiek noslēgti viltīgi sagatavoti karjeru apsaimniekošanas līgumi, uz kuru pamata dažas uzņēmīgas personas pamanās iedzīvoties, karjera īpašnieku atstājot ar izsmeltiem resursiem, izpostītu karjeru un pamatīgu problēmu bagāžu attiecībā pret tādām iestādēm kā, piemēram, Valsts vides dienests. Aicinām ļoti rūpīgi iepazīties ar slēdzamajiem līgumiem un kontrolēt īpašumā notiekošo. Esam gatavi izskatīt sadarbības iespējas ar apkārtnes karjeru īpašniekiem, kuriem pašiem nav vēlmes vai resursu derīgo izrakteņu ieguvei un minerālmateriālu ražošanai,” stāsta E. Čeporjus un aicina par šāda veida sadarbības vēlmi sazināties, rakstot uz e-pasta adresi: birojs@dsg-karjeri.lv.

Kategorijas