Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Līgo svētku laikā policija pastiprināti kontrolēs satiksmes dalībniekus

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 19. jūnijs 16:45

157

Līgo svētku brīvdienu laikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde strādās pastiprinātā režīmā, īpašu uzmanību pievēršot tam, lai autovadītāji nesēstos pie stūres reibumā. Tāpat tiks uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana un tiks pievērsta uzmanība arī mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem. "Alūksniešiem.lv vēsta Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne.


Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas svētku brīvdienās strādās pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola, vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Tāpat tiks uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana un tiks pievērsta uzmanība arī mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem – velosipēdistiem, mopēdu vadītājiem un gājējiem. 

Kā arī sabiedriskās kārtības un satiksmes drošības uzraudzību vietās, kur ir iespējama cilvēku pulcēšanās, īpašu uzmanību pievēršot maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitam pasākuma norises vietās, un to savstarpējās distances ierobežojumu ievērošanai.
Pagājušajā gadā svētku laikā Vidzemes reģionā 20 transportlīdzekļu vadītāji tika pieķerti pie stūres, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, no kuriem 11 bija velosipēda vadītāji. 2018.gadā laika posmā no 23. – 24. jūnijam Vidzemes reģiona konstatēti 12 transportlīdzekļa vadītāji, kuri transportlīdzekli vadījuši, būdami alkoholisko dzērienu ietekmē. 


Alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas – Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem un ikreiz, kad sēsties pie sava transportlīdzekļa stūres, aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību, nākotni un veselību – nebraukt dzērumā!


Tāpat aicinām iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.


Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde vēl skaistus, skanīgus un drošus Līgo svētkus!

Kategorijas