Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Notiek tradicionālais „Malienas Kauss”

Ilze Bogdanova

2009. gada 26. augusts 09:13

560

Paldies par jaukajām sacensībām, paldies par labo organizāciju un paldies par interesantajām distancēm – šādi pateicības vārdi, atsaucoties uz nedēļas nogalē notikušajām sacensībām „Malienas Kauss”, lasāmi orientēšanās sporta mājas lapu forumos.

Par šo vārdu patiesumu klātienē pārliecinājās gandrīz 450 starptautisko sacensību dalībnieki, kuru vidū bija vairums Latvijas vadošo orientēšanās klubu pārstāvji. Patīkamu pārsteigumu sagādājuši igauņi, kas uz Apes novada Gaujienā rīkoto „Malienas Kausu” ieradās tik kuplā skaitā kā vēl nekad.

Spēcīgākais elites grupā – OK „Ogre” pārstāvis
Lai gan piedalīties sacensībās, kas vienlaikus bija arī Latvijas Kausa izcīņas posms, tika aicināti visi orientēšanās sporta draugi, sākot no augstas klases sportistiem līdz pat amatieriem, sīvākās cīņas par uzvaru tradicionāli izvērtās elites grupās. Tā kā vienlaikus ar „Malienas Kausu” norisinājās arī Pasaules čempionāts orientēšanās sportā, šoreiz iespēja izcīnīt galveno balvu tika dota elites grupas debitantiem jeb gados jaunākajiem sportistiem, kas pagaidām vēl nevar lepoties ar tik lielu pieredzi un meistarību kā uz Ungāriju aizbraukušie sportisti. Sacensību izskaņā par V21E grupas uzvarētāju kļuva Raivo Kivlenieks (OK „Ogre”), atstājot aiz sevis Artūru Pauliņu (OK „Azimuts”) un Reini Putniņu (OK „Kāpa”). Savukārt sieviešu elites grupā uzvaras laurus plūca Iveta Brūvere (OK „Viga”), Linda Katlapa (OK „Viga”) un Mārīte Knēta (OK „Mona”).

No sacensībām – uz vienotības skrējienu

Lai gan arī pārējās grupās OK „Alūksne” pārstāvju starp laureātiem nebija, viņu uzvaras saistās ar paveikto organizatoriskajā lauciņā. Aktīvi sacensību norisē līdzdarbojās Gaujienas jaunie orientieristi, kas nu bez sasniegtajām virsotnēm sportiskajā ziņā guvuši vērtīgu pieredzi sacensību rīkošanā. Palīdzīgu roku to organizēšanā snieguši arī daudzi citi gaujienieši, rūpējoties vai nu par saimniecisku jautājumu nokārtošanu, kā, piemēram, Gaujienas internātpamatskolas darbinieki, vai arī aktivitātēm brīvajā laikā, organizējot ekskursijas un iepazīstinot ar Gaujienas lielākajām vērtībām. Tāpat netika aizmirsts par šajās pašās dienās notikušo vienotības skrējienu „Sirdspuksti Baltijai”, kuram daļa orientieristu paspēja pievienoties pēc aizvadītajiem startiem sacensībās.

Vairāk foto

Kategorijas