Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Produktu līniju “EVA” turpmāk ražos no ārpus sprostos turētu vistu jeb “cage free” olām

Zane Zonne

2020. gada 22. jūnijs 09:46

106

Pērnajā novembrī olu un olu produktu ražotājs AS “Balticovo” nāca klajā ar jaunu produktu līniju “EVA”, iepazīstinot pircējus ar jauniem olu produktiem. Ieklausoties patērētāju vēlmēs, turpmāk “EVA” produktu līnija tiks ražota no cage free jeb ārpus sprostos turētu vistu olām, par ko vēstīs arī īpaša norāde uz šo produktu iepakojumiem. 


Tā kā pēdējos gados arvien vairāk cilvēku aizdomājas gan par savu uzturu, gan par dzīvnieku labklājību, “EVA” produktu līnija turpmāk tiks ražota no ārpus sprostos turētu vistu olām, tādejādi pievēršot arvien vairāk uzmanības vistu labturībai un labklājībai. Tāpat būtisks kvalitātes aspekts ir arī šīs līnijas iepakojums – Plant-Based TetraPak, kas ir pilnībā pārstrādājams, līdz ar to videi draudzīgs. Iepakojuma ražošanā tiek izmantots papīrs, kas iegūts no FSC sertificētiem (atbildīgi apsaimniekotiem) mežiem, kā arī no cukurniedrēm izgatavotas plastmasas.


AS “Balticovo” komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps atklāj, ka “cilvēki arvien vairāk ikdienā pieprasa pakalpojumus un produktus, kuri ir atbildīgi pret vidi. Kad atklājām produktu līniju “EVA”, vēlreiz apliecinājām savu gatavību ražot atbildīgi, izvēloties dabai draudzīgu iepakojumu, kas vienlaikus nodrošina arī kvalitatīvu produkta uzglabāšanu, un šobrīd esam gatavi spert arī nākamo soli, lemjot par labu šīs līnijas produktu ražošanai no ārpus sprostos turētu vistu olām. Priecājamies, ka mūsu, AS “Balticovo”, centieni tiek novērtēti un pamanīti - pagājušajā nedēļā Ilgtspējas indeksā 2020 iekļuvām arī sudraba kategorijā. Esam apņēmības pilni turpināt iesākto un turpināt ieviest dažādas labās prakses atbildīgas ražošanas veicināšanai. Šogad plānojam arī palielināt ārpus sprostiem – gan kūtīs, gan brīvos apstākļos turētu - vistu olu ražošanu, kā arī Jelgavā atklāt brīvās turēšanas vistu novietni, bet augustā atklāt otro ārpus sprostu dējējvistu novietni Iecavā ar 130 000 putnu vietām”. 


“EVA” produktu līnija ir veselīgs un ātrs risinājums aktīviem un aizņemtiem cilvēkiem, kuri vēlas uzņemt augstvērtīgu pārtiku, vienlaikus netērējot tā pagatavošanai pārāk daudz laika. Olu produktu līnijā ietilpst plāno pankūku mīkla, olu kultenis un olu baltums, kā arī brīvās turēšanas vistu olas, tiek plānots, ka drīzumā tirdzniecībā tiks laisti arī “EVA” proteīna dzērieni ar dažādām garšām. “EVA” pankūkas ir piemērotas arī cilvēkiem ar laktozes un glutēna nepanesamību – tās tiek gatavotas no kokosriekstu eļļas un rīsu miltiem un satur mazāk kaloriju, salīdzinot ar sausajiem pankūku maisījumiem.

 Olu kultenis jau ir ar pievienotām garšvielām un gatavs cepšanai, savukārt olu baltums ir ērtā, nelielā iepakojumā, tas ir putojams uzreiz un ir īpaši pielāgots konditorejas vajadzībām. “EVA” brīvo vistu olas ir ieguvušas pirmo vietu savā kategorijā nominācijā “2019. gada jaunais produkts”. Uzvarētāji tika noskaidroti, starptautiskajam mārketinga un patērētāju izpētes uzņēmumam “Nielsen” izmantojot pārdošanas rādītājus valsts mazumtirdzniecības tīklos, kā arī izvērtējot patērētāju viedokli. 

Kategorijas