Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sociālās aprūpes centrā „Pīlādži": Mālupes saieta nama sieviešu vokālais ansamblis ielīgojis Jāņus

Teksts un foto: Ieva Pētersone

2020. gada 25. jūnijs 09:23

4240

22. jūnijā aprūpes centra „Pīlādži’’ iemītnieki pulcējās centra pagalma lapenē, lai kopīgi ielīgotu skaistākos svētkus Jāņus. Jau otro gadu tos ar skanīgām dziesmām palīdzēja ielīgot tuvākie kaimiņi un draugi, Mālupes saieta nama sieviešu vokālais ansamblis kopā ar saieta nama vadītāju Ivetu Zvejnieci. Par muzikālo pusi parūpējās ansambļa vadītāja Agate Delpere.


Sagaidītāju pulkā bija vadītāja Liene Ūbele, sociālā darbiniece Ieva Vimba, medicīnas māsa Maija Kļaviņa, sociālā rehabilitētāja Evija Naudiņa un saimnieks Māris Zvejnieks. Pirms tam tika pušķotas telpas, lapene ar meijām, ziediem, pīti vaiņagi, saimnieces Velga un Sarmīte parūpējās par to, lai sarūpētais cienasts nonāktu līdz galdiem. Šī pasākuma galvenie vaininieki bija centra Jāņi- Jānis Buivids, Jānis Brakšs, Jānis Pilskalnietis, Jānis Lapsiņš un mūsu dežurants Jānis Naudiņš.


Pasākums bija ļoti gaidīts, arī tāpēc, ka šogad tas bija pirmais, kuru varēja izbaudīt no sirds patikas jo COVID-19 dēļ daudzi nenotika, arī laiks bija īsi piemērots svinēšanai pagalmā. Skanīgais „Līgo’’ pieskandināja ne tikai pagalmu, bet arī istabas, un to dzirdēja arī tie, kuriem veselība neatļāva atstāt telpas.


Pēc koncerta sekoja kopīga sadziedāšanās. Centra sievām dziesmu kamols bija biezs, kā viena beidz tā otra sāka. Ansambļa dalībnieces atzina, ka daudzas no dziesmām, vismaz šādā interpretācijā, dzirdēja pirmo reizi un apsolījās nākt pierakstīt vārdus.Kad lielākā daļa dziesmu bija izdziedātas, gaviļnieki apsveikti, tostarp arī 21. Jūnija gaviļnieks Aldonis Kozilāns, cienasts nobaudīts laiks bija doties mājās.
Ar jaunu prieku, un domām. Un varētu arī teikt: Atveries, atveries, sapņu puķe, atveries jaunībai! Plauksti un ziedi līdz naktij, gluži kā sendienās.


Vasara ir nokāpusi pie mums, saules asaru atnesot plaukstā. Pļavās jau smaržo siens!


Paldies visiem, kuri atbalstīja šo burvīgo pasākumu!


Līdz citai reizei!

Kategorijas