Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iesaka izvēlēties citu ezeru

Aivita Lizdika

2020. gada 26. jūnijs 00:00

36

Laikraksta redakcijā esam saņēmuši vairākus telefonzvanus no alūksniešiem, kuriem ir mazdārziņš dārzkopības sabiedrībā “Kalnadruvas”, ar lūgumu skaidrot situāciju pie iebraucamā ceļa dārzkopības kooperatīvā. “Abās pusēs uz ceļa Alūksne – Maliena pie pagrieziena uz mazdārziņiem izvietotas ceļa zīmes, kas aizliedz transporta līdzekļa novietošanu stāvēšanai.
Tas nozīmē, ka tie, kuri ar savām automašīnām atbrauc uz Sisenīti peldēties, tās tagad novieto abās ceļa malās uz šī iebraucamā ceļa. Saprotu, ka automašīna ir kaut kur jānovieto, taču tas tagad apgrūtina iebraukšanu un izbraukšanu no dārziem, ceļš ir šaurs, nav pārskatāms un, nogriežoties no galvenā ceļa vai izbraucot no dārziem, jālavierē starp tuvu stāvošām automašīnām,” saka kāda kundze un atbildīgajām personām ar laikraksta palīdzību lūdz rast kādu citu risinājumu transporta līdzekļu novietošanai šajā vietā.
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Alūksnes iecirkņa Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas satiksmes uzraudzības rotas vecākais inspektors Aleksandrs Fins par izveidojušos situāciju šajā vietā nav informēts un sūdzības no iedzīvotājiem nav saņēmis, taču solījās ar to iepazīties.
Dārzkopības kooperatīvā sabiedrība “Kalnadruvas” atrodas pilsētas teritorijā, tādēļ par zvaniem uz redakciju informēju arī Alūksnes novada pašvaldības policiju. Policijas priekšnieks Ardis Tomsons saka, ka tā tas ir, ka atsevišķos laikos minētajā teritorijā jārēķinās ar cilvēku un transporta līdzekļu pieplūdumu. “Tā nav transporta līdzekļa stāvēšanai aizliegta vieta, tādēļ  nav pamata autovadītāju sodīšanai. Diemžēl esam par slinkiem, lai novietotu savu auto tālāk un uz peldvietu aizietu kājām. Alūksnē un apkārtnē taču ir arī vēl citas peldvietas, lai visiem nebūtu jāizmanto tieši šī, tādēļ iesaku izvēlēties baudīt ūdenspriekus tur, kur ir ērti piebraucams, ja tas nepieciešams,” laikrakstam saka A. Tomsons.
Teksts un foto: Aivita Lizdika

Kategorijas